Boedapest, populaire plek voor vrijgezellenfeesten

De ideale stad voor een vrijgezellenweekend is Boedapest. Deze hippe Hongaarse stad heeft alle ingrediënten om van het vrijgezellenfeest een succes te maken. Vriendelijke mensen, goede cafés en restaurants: check! Maar wat maakt Boedapest zo anders dan andere hotspots voor vrijgezellenfeestjes?

Boedapest is net zoals Praag een voormalige communistisch bolwerk waar de geschiedenis ruim heeft plaatsgemaakt voor de moderniteit. De vele jonge mensen die de stad telt, doen de plek bruisen en maken zo van Boedapest een heel gewilde bestemming bij toeristen. Er is dan ook vanalles te beleven. Wie aan sightseeing wil doen, is alvast op de juiste plek met de mooie Donau die de stad elegant in twee delen, Buda en Pest, verdeelt.

Boedapest is trouwens op maat gemaakt voor groepsactiviteiten. De stad nodigt uit voor gekdoenerij met de carnavalswinkels die er verschrikkelijk populair zijn.

Om je alvast voor te bereiden op je vrijgezellenuitstap naar Budapest, sommen wij alvast de meest trendy activiteiten voor je op.

Pub crawl in Boedapest

Laat je gidsen naar vijf van de hotste nachtclubs en drink meer shots dan je kunt tellen. Het nachtleven in Boedapest is iets wat je moet meegemaakt hebben: Hongaren zijn echte feestbeesten en dansen graag op tafel!

Ben je eerder een overdag-mens, verdiep je dan in de kunst van het wijnproeven of ga met een gids op ontdekking in de bekendste wijngaarden uit de streek. Om je alvast een idee te geven: Hongarije telt ruim 70.000 hectare aan wijngaarden!

panorama-boedapest2

Party op wielen

Keer terug in de tijd en huur een authentieke Trabant waar de grimmige Sovjettijd nog van afstraalt. Voor de adrenalinejunkies behoort een ritje met een tank ook tot de mogelijkheden. Uiteraard vind je in Boedapest ook de welgekende beer bikes, die steevast leiden tot hilariteit.

Thermen

Wat je als groep absoluut moet meemaken in Boedapest, is een bezoek aan een van de wereldwijd bekende thermische baden. Bezoek de neoklassieke Lucaks Baden, gebouwd in 1894, of neem een traditioneel Turks bad in de Rudas Baden naast de Donau.

Je hoort het, er is meer te beleven in Boedapest dan je denkt. Maar wanneer is de beste periode om naar Hongarije te gaan? In de winter kan het er behoorlijk koud zijn, met gemiddeld 20 dagen sneeuwval per jaar, en in de zomer behoorlijk warm (tot 30 graden!).

De beste tijd om Boedapest te bezoeken zijn de maanden april-mei en september-oktober. Dan zijn de temperaturen aangenaam en is er het minst kans op regen.

Tenzij je helemaal te vinden bent voor warme temperaturen natuurlijk, want Boedapest moet in de zomer helemaal niet onderdoen voor zonnige bestemmingen als Spanje of Italië. En voor de sneeuwfreaks is de koude maar mooie winter de beste periode om te gaan. De ondersneeuwde torentjes van de skyline van Boedapest maken het geheel dan nog meer feeëriek dan normaal.

Photo credits to Nemodus (Panorama)

Delen