Breda: waar zou je je vrijgezellenfeest anders vieren?

Kijk het even na op Zoover: Breda scoort een hele mooie 8,6 op 10 voor het uitgaansleven in de stad. De hoogste score van heel Nederland! De vele cafés en restaurants rond de Grote Markt, de Havermarkt en aan het Kerkplein zorgen elk weekend weer voor een van de meest bruisende steden van Nederland. Waar kan je dus beter terecht voor je vrijgezellenfeest dan in Breda?

Wilde achtervolgingen en leuke opdrachten in Breda

Ook voor het spelen van citygames als Super Cops op je vrijgezellenfeest is Breda ideaal. Mooi omringd door een grachtengordel, met een zeer aangenaam historisch centrum, een mooie wirwar aan straten voor een spannende achtervolging in Super Cops.

Daarnaast is het Bredase Valkenberg park een mooi en aangenaam stadspark dat in Super Cops voor heel spannende spelsituaties kan zorgen.

En met een haven in de stad, wordt elk spel leuker. Zet een politieteam bij de brug aan de Vismarkt, Tolbrug en Nieuweweg en het gangsterteam kan niet meer naar de overkant en laat de klopjacht beginnen.

Ook de wirwar aan kleine straatjes rond de Grote kerk van Breda maakt een achtervolging in Super Cops heel leuk. Ondertussen kan je ook al een kleine verkenning houden van de vele cafés in deze buurt, zodat je na het spel je vrijgezellenfeest in Breda vlotjes kan verder zetten…

Ten slotte zijn er nog de bijzondere locaties als het begijnhof en het Kasteel van Breda die iets magisch toevoegen aan deze stad. Je mag op beide oren slapen, je vrijgezellenfeest in Breda zal een geslaagde start kennen met een citygame.

Spelformules voor je vrijgezellenfeest in Breda

Das Box biedt een ‘doe-het-zelf’ formule aan waarbij je met je eigen telefoon speelt, een voor elk team in het spel. Je kan de Super Cops app gratis downloaden op de app store en dan zelf aan de slag gaan, zonder spelbegeleider. De spelcode om de game te kunnen starten, maakt deel uit van de Super Cops box die je kan aankopen op de website van Das Box.

Deze formule is uiteraard een pak goedkoper dan de begeleide formule. Ideaal voor groepen die hun vrijgezellenfeest in Breda niet te duur willen maken en genoeg geld willen overhouden voor het grote feest ‘s avonds langs de vele cafés en restaurants in Breda.

Start het spel aan de Grote Markt van Breda

Plaats genoeg om het spel te starten op de Grote Markt. En als het regent, kan je snel schuilen bij een van de vele cafeetjes om je heen: de Markt lijkt wel een enorme, lange toog. De Markt ligt heel centraal in het stadscentrum en van hieruit kan je alle kanten op.

De Grote Markt is heel makkelijk te bereiken vanuit het station, even het stadspark door, langs het Kasteelplein en je staat midden in het spelgebied.

Ook na afloop van het spel is dit de ideale locatie om je vrijgezellenfeest in Breda verder te zetten. Je kan eventueel met de uitbater van een horecazaak afspreken om er je spullen te bewaren tijdens het spel.

Nog een voordeel van de Grote Markt als startplaats is de grote open ruimte die ze biedt, ideaal om de GPS-ontvanger in de telefoon een ruime blik te bieden op de satellieten in de ruimte. Zo krijg je veel sneller je positie op het spelscherm getoverd, dan in een smal straatje, wat meteen voor een vlotte start van het GPS-spel zorgt.

Mooie spellocaties voor een vrijgezellenfeest spel in Breda

Als je de Grote Markt als startlocatie neemt, dan sta je al heel snel op allerlei mooie en interessante spellocaties. Uiteraard de Grote Kerk, of Onze-Lieve-Vrouwekerk, een door de Unesco beschermd herkenningspunt van Breda. Ook het Begijnhof is een vroom rustpunt in de stad, een aangename plek voor een snelle passage in Super Cops.

Ook een aangename spellocatie is het Spanjaardgat, een waterpoort tot de stad uit de Middeleeuwen. Je kan je al snel de spannende achtervolgingen voorstellen bij dit aardige plekje.

Op de Grote Markt zelf is het Oude Stadhuis een plek die vaak als spellocatie voorkomt. En ten slotte is ook de Prinsenkade een tot de verbeelding sprekende plaats aan de haven van Breda.

Keuze te over om even uit te blazen na het spel

De_Boterhal_(3)

Café De Bruine Pij is een aangename plek om te vertoeven na het spel, in de schaduw van de kerk kan je een plekje zoeken op het terras op zonnige dagen of dompel je onder in de gezelligheid van het bruine café binnen. Zoals in vele Bredase cafés heb je hier een lange lijst met streekbieren om uit te kiezen. Ja, het is behoorlijk moeilijk om op je vrijgezellenfeest in Breda te weerstaan aan de grote bierkeuze in de plaatselijke cafés…

De Beyerd is nog zo’n typisch biercafé met keuze te over. Een eerste portie bitterballen voor bij het biertje bestel je er zo bij.

Op de Grote Markt is de Boterhal een prachtig pand om na te kaarten over het spel. Het historisch pand is een indrukwekkende omgeving die zeker indruk zal maken op de rest van je vrijgezellenfeest groep. Probeer er een van de speciaalbieren en voor de opkomende honger de lekkere tapa’s.

Is het al tijd voor een bezoekje aan De Bommel? Zeker geschikt voor de latere uurtjes, maar ook al vroeger op de dag is dit bruine cafeetje een heel sfeervolle plek met tal van activiteiten. Bekend om zijn live optredens.

Een plek naar ons hart is zeker Zeezicht aan de Grote Markt. Beneden heb je 250 speciaalbieren uit te proberen uit België, maar ook Hertog Jan en La Trappe uit eigen land. De bierkaart wordt overigens geregeld aangepast. Later op de avond is dit de place to be om in de Whisky te schieten: je hebt er meer dan 70 op de lijst staan. Op het eerste verdiep kan je ook eten, zodat je na het borrelen meteen aan het eten kan.

Waar eten op je vrijgezellenfeest in Breda?

Als je goed in de drank zal schieten voor je vrijgezellenfeest, dan vormt een stevige biefstuk ongetwijfeld een goed basis. In dit geval bevelen we je het Argentijns grillrestaurant Gauchos op de Grote Markt aan. Het rmalse rund dat hier op je bord belandt, liep nog niet zo lang geleden op een Argentijnse pampa rond.

Alternatief voor Gauchos, is Ribsfactory aan de Grote Markt waar je naar hartelust Ribs, Steaks en Burgers kan binnenspelen.

Het Italiaanse restaurant Ristorante Creativo ligt aan de haven en is er voor de meer romantische zielen met het sfeerrijke interieur. Bij mooi weer kan je er ook buiten, bij het water, eten. Hier geen doorsnee pasta of pizzagerechten, maar het betere en specialere Italiaanse werk.

Lades biedt de traditionele Turkse keuken aan met tal van grillgerechten, klassieke stoofpotjes en ovengerechten voor vegetariërs, visfans en vleesliefhebbers. Je eet er binnen of in de stadstuin. Na het eten kan je er ook de waterpijp roken.

Of zoek je het liever wat dichter bij huis? Dan is Den Boerenstamppot wel een leuke plek om met je groep naartoe te trekken voor een vrijgezellenfeest in Breda. Lekker ouderwetse en betaalbare gerechten. De keuze gaat van stamppot tot vis en gebakken aardappelen en frietjes. Knusse plek waar je gastvrij wordt ontvangen.

Ten slotte heb je in Breda ook twee gezellige wijnbars (zijn er wijnbars die niet gezellig zijn?) voor het ietwat alternatieve vrijgezellenfeest: Wijnbar Dames Pellens en wijnbar Pinot waar je je eens helemaal mag laten gaan met de ronkende namen op de wijnkaart!

Welke cafés mag je niet missen op je vrijgezellenfeest in Breda?

caf_samsam_2013_01

Tijd om het bier rijkelijk te laten vloeien! In Breda moet je niet ver op zoek naar een plek waar dit kan: De Grote Markt en de Havermarkt zijn de places to be.

Halte nummer een: SamSam op de Grote Markt. Speciaalbieren van eigen bodem en wijnen geproduceerd door uitgeweken Nederlanders, zo steun je al drinkende het goede doel. Honger? Probeer de borrelkeuken met allerlei kleine hapjes om van te smullen.

Maar zou het Belgisch bier toch niet beter zijn? Probeer het zelf uit bij Café Bruxelles op de Havermarkt. Belgische sfeer en interieur en een hoop Belgische speciaalbieren houden je hier uren zoet. Wat later in de nacht moet je dan maar eens een van de whisky’s uitproberen. Je kan hier ook typisch Belgisch eten, zoals het Vlaamse stoofvlees.

Café Walkabout, een Aussie pub aan de Havermarkt, is een typisch studentencafé in de week, maar is ook een echte feestplek ‘s weekends. Hier valt altijd iets te beleven met de vele evenementen die er worden georganiseerd.

Ietsje weg van de Markt vind je eetcafé Publieke Werken een gezellig bruin café met biljart waar je ook je privéfeestje kan houden. Een ideetje voor jouw vrijgezellenfeest in Breda?

Ook bij Happy Days (vlakbij de Grote Markt) vinden wij het best leuk. Hier knalt er enkel muziek uit de jaren ’60, ’70 en ’80 uit de jukebox. Klein café met biljart dat het hart zal stelen van nostalgici.

Hoe de dag nadien overleven?

Nog enkele uren slaap nodig voor je weer huiswaarts kan keren? Dan vinden wij Het Scheepshuys een interessante optie. Deze oude villa in Art Deco stijl ligt aan de rand van het centrum en biedt de beste prijzen in Breda. Je ligt ook rustig, ver genoeg van het bruisende stadscentrum.

Ontbijten of brunchen doe je bijvoorbeeld bij Coffee & Cream, vlakbij het station. Hier bakt de uitbaatster nog zelf alle taarten die je er aantreft! Goed voor een rijkelijk ontbijt of brunch net voor je naar huis terugkeert van een hevig vrijgezellenfeest in Breda.

Nog enkele tips om goed voorbereid aan je vrijgezellenfeest in Breda te beginnen

Een goede voorbereiding maakt het resultaat zo veel beter, daarom raden we je aan om zeker onze tips te lezen over hoe je zo’n vrijgezellenfeest het best organiseert, plant en budgetteert. We hebben ook tips over sommige extra’s voor je feest, zoals leuke t-shirts, gadgets en andere accessoires.

BewarenBewaren

Delen