Cocktails for real dudes op een vrijgezellenfeest

Een vrijgezellenfeest wordt altijd leuk als er lekkere cocktails aanwezig zijn. Het is ook fijn om deze cocktails zelf te bereiden en er een eigen touch aan toe te voegen. Welke cocktails drinken de echte binken? Ontdek het hier en leer hoe je de lekkerste cocktails kan bereiden.

Duizelingwekkende Daiquiri voor de aanstaande bruidegom

De daiquiri werd vernoemd naar de Cubaanse stad waar de cocktail in de 17e eeuw werd bedacht door sir Jennings Stockton Cox. Dankzij de perfecte mix van de vier sleutelelementen van elke cocktail: zoet (suiker), zuur (limoen), krachtig (rum) en fris (ijs), is dit de perfecte cocktail om te drinken op een echt vrijgezellenfeest met alle vrienden.

Ingrediënten

34,5 cl witte rum, 42 cl limoensap, 1 cl pompelmoessap, 1 cl marasquinolikeur (luxardo), 1 cl vloeibare suiker, 12 ijsblokjes en 1 partje limoen

Nodige materialen

Een tumblerglas, een shaker, een strainer (zeef) en een rietje

Bereiding

Meng alle ingrediënten in een mixglas en vul de shaker daarna met de ijsblokjes. Sluit de shaker aan op het mixglas en schud de cocktail met heel veel kracht zoals een echte man. Hier kan je je mannelijkheid echt bij bewijzen tegenover je vrienden. Zeef de cocktail in een met ijsblokjes gevuld tumblerglas en werk het geheel af met een limoenpartje en een rietje. Het feestje kan beginnen!

cocktail

De Mai Tai voor een perfect vrijgezellenfeest

De Mai Tai wordt aangenomen het icoon te zijn van alle exotische cocktails. De cocktail is een heerlijke mix van rum met een combinatie van vruchtensappen en sinaasappellikeur. De naam Mai Tai zou komen van ‘maitai roa!’, wat Tahitiaans is voor ‘zeer goed’.

Ingrediënten

3 cl reserva-rum, 3 cl spiced rum, 2 cl vers limoensap, 2 cl sinaasappelsap, 3 cl ananassap, 1 cl amandelsiroop, 1 cl ‘rock candy’-siroop, 1/2 cocktaillepel Angostura-bitters, Float rum, ijsblokjes, Kaneelstokje, Munttakje en Citroengras

Nodige materialen

Een dubbel collinsglas, een maatbeker, een shaker, een strainer en een rietje

Bereiding

Doe alle bovenstaande ingrediënten met uitzondering van de float rum in een mixglas dat met ijsblokjes is gevuld. Sluit de shaker en schud vervolgens heel hard. Strain daarna in het met ijs gevulde collinsglas. Als laatste stap garneer je het geheel met de bovenstaande ingrediënten en serveer je de cocktail met een rietje om de puntjes op de i te zetten.

cocktail1

De Vesper voor real dudes

Drink net zoals James Bond in Casino Royal een echte vesper. De mannencocktail bij uitstek!

Ingrediënten

1 schep gepileerd ijs, 6 cl droge gin, 2 cl wodka, 1 cl Lillet Blanc, 10 ijsblokjes en 1 citroen

Nodige materialen

Een martiniglas, een mixglas, een cocktaillepel, een strainer en een dunschiller

Bereiding

Koel het martiniglas met gepileerd ijs. Vul vervolgens het mixglas met de gin, de wodka en de Lillet Blanc. Voeg daarna de ijsblokjes toe en roer gedurende ongeveer tien seconden. Als volgende stap, verwijder je het ijs uit het martiniglas en strain je de cocktail voorzichtig in het glas. Snijd als daarna de citroenschil met behulp van een dunschiller boven het martiniglas en knijp de zeste uit met het gele van de schil over de cocktail. Op die manier creëer je een fijne nevel van etherische citroenolie. Wrijf als final touch de schil nog even over de rand van het glas en voeg ze dan toe aan de Vesper.

cocktail2

De Old Fashioned voor het drinken in stijl

De Old Fashioned is de favoriete cocktail van Don Draper uit de serie Mad men. Drink deze cocktail vooral in stijl!

Ingrediënten

1 citroen, 1 sinaasappel, 1 tl rietsuiker, 1/2 cocktaillepel angostura-bitters, Sodawater, 5 cl bourbon-whisky, 6 ijsblokjes, 1 cl suikerwater en 1 cocktailkers

Nodige materialen

Een tumblerglas, een dunschiller en een cocktaillepel

Bereiding

Snijd met een dunschiller een lange citroen- en sinaasappelschil in het tumblerglas. Voeg daarna de rietsuiker en de bitters toe. Plet de suiker met de achterkant van de cocktaillepel in de citrusschil en voeg als volgende stap een beetje soda toe. Roer totdat je ziet dat de suiker oplost. Doe de bourbon bij de cocktail en voeg er ook drie ijsblokjes aan toe. Roer goed, zodat er extra smeltwater kan ontstaan. Doe de overige ijsblokjes in de cocktail met een scheutje soda en het suikerwater. Roer op het einde nog even en garneer met een prachtige cocktailkers.

cocktail3

Delen