Den Bosch, de ideale plek voor een gezellig vrijgezellenfeest!

Den Bosch, gezellige Bourgondische stad aan de Dommel. In zo’n stad moet je natuurlijk niet lang zoeken naar een gezellig restaurant of café om je vrijgezellenfeest door te brengen. Je vindt er drie populaire uitgaansgebieden: de Uilenburg, Korte Putstraat en de Parade. ‘s Weekends zijn de kroegen drukbezocht én lang geopend, goed voor een geweldige nacht stappen in Den Bosch.

Citygamen in een middeleeuwse stad

‘s-Hertogenbosch: stad van de fantastische schilder Jeroen Bosch, oudste en meest complete Middeleeuwse centrum van Nederland, ook het meest omwalde gebied van Nederland. Hier is het altijd bijzonder leuk om een citygame te spelen.

De Markt is de ideale startplaats voor een game, plaats genoeg om je heen om rustig het spel uit te kunnen leggen. Kom je terug bij het einde van het spel, dan kan je meteen in de onmiddellijke omgeving napraten bij een glaasje.

Van hieruit, sta je meteen bij tal van bezienswaardigheden die je tocht doorheen de stad heel prettig maken. Op de Markt bots je al meteen op het standbeeld van Jeroen Bosch, de voor de Middeleeuwen heel eigenwijze schilder. En dan is er nog De Moriaan, het oudste bakstenen gebouw van het land.

De meest indrukwekkende bezienswaardigheid is uiteraard de statige Sint-Janskathedraal, een Gotisch pareltje. Het is zeker niet de enige kerk die je op je rondjes door de stad zal tegen komen. Zoals de Nieuwe Sint-Jacobskerk waar het Jheronimus Bosch Art Center is gevestigd.

Uniek is de gerestaureerde Binnendieze, een kleine stadsrivier die je ondergronds kan verkennen, maar die je vaak bovengronds ziet opduiken in het stadscentrum. Heel leuk is dat de volledige binnenstad van Den Bosch is omsingeld door waterlopen. Dit is vooral een leuk spelelement in Super Cops, waar je het boeventeam kan isoleren door de bruggen over de waterlopen te bezetten door een agententeam en daarna de gangsters in het nauw kan drijven.

Ten slotte is het ook altijd leuk om een groot stadspark als het Zuiderpark te hebben in het spelgebied. Daar ontstaan gegarandeerd spannende achtervolgingen. Onze conclusie: een GPS-spel in een Middeleeuws stadscentrum als Den Bosch is altijd een goed idee voor je vrijgezellenfeest.

Hoe kan je een GPS-game spelen op je vrijgezellenfeest in Den Bosch?

Das Box biedt een doe-het-zelf formule waarbij je zelf voor de toestellen zorgt: een iPhone of Android smartphone of tablet met dataverbinding. Deze toestellen laadt je voor de volle 100% op voor de start van het spel, want onze citygames vreten wel wat energie! De gameapp kan je thuis al gratis downloaden met een WIFI-verbinding. Bekijk ook nog de uitlegvideo voor de start van het spel en je kan aan de slag met je groep! Deze formule kost €79 voor een groep van maximum 18 spelers. Dit is een pak goedkoper dan formules voor begeleide spelen waar je €25 of meer per speler betaalt en nog veel goedkoper dan vele andere activiteiten op een vrijgezellenfeest. Je bepaalt ook zelf waar en wanneer je speelt: je hoeft met niemand af te spreken en kan de activiteit heel makkelijk laten passen tussen de andere activiteiten van de dag.

De spellocaties in Super Cops

De ideale startplek is de Markt. Van hieruit sta je snel op alle interessante locaties van de stad. Zoals de vlakbij gelegen grote winkelstraten, als de authentieke straatjes die Den Bosch haar unieke karakter geven. Maar de grootste troef van deze stad is dat het een van de best bewaarde middeleeuwse binnensteden van Nederland is.

Spannende achtervolgingen zijn gegarandeerd in de kleine straten rond de Markt of langs de Singelgracht of Sint-Janssingel. Wij zijn ook altijd fan van leuke stadsparken als het Zuiderpark en het aansluitende Pettelaarpark waar het altijd altijd leuk is om een virtuele mijn achter te laten voor een achtervolgend team. En natuurlijk, we kunnen het ook nooit laten om in Super Cops een mijn te leggen op een van de vele bruggen in deze mooie stad. Pret en spanning verzekerd voor je vrijgezellenfeest in Den Bosch!

Waar kan je na een GPS-spel in Den Bosch even uitblazen?

parade-winkelstraten-1(p-location,2809)(c-0)

Een bruin café waar het uitstekend borrelen is, is donkerbruin Café De Smidse met een opvallend aambeeld op de toog. Hier zijn al vele vriendschappen gesmeed bij een borrel. Check de agenda op de website om de events te checken die er worden gehouden.

In de gezellige Korte Putstraat vind je het al even gezellige ‘t Pantoffeltje. Buiten kan je een terrasje doen bij goed weer en binnen heb je meteen een knusse sfeer tussen heel wat pantoffels en allerlei kerkelijke attributen. Hier kan je later op je nachtelijke vrijgezellenfeest tour door Den Bosch zeker nog eens terugkomen.

Ook een plek voor alle uren van de dag, is café Cordes op de Parade, middenin de uitgaansbuurt dus. Overdag vind je er nog kranten, en kop koffie en taart, maar die ruimen later op de dag plaats voor de dinerkaart en ‘s weekends sturen de huisdj’s hun dansbeats door de ruimte, met onder meer funk en hiphop. Je kan hier dus al een lekker biertje drinken na je spel, maar ook dansen tot in de late uurtjes, want Cordes staat bekend als een van de specialere danstenten in Den Bosch.

Om de hoek ligt café Tic tac, een ietwat onbenullige naam voor wat een kruising is tussen een bruin café en trendy keet. Overdag is het terras aan de Kerkstraat zeker de moeite waard. In de late uurtjes weten ze hier hoe ze voortreffelijke feestjes kunnen brouwen!

Misschien wel dé aanrader voor je biertje of een lekker rosé wijntje te drinken na een GPS-spel, is café M’n tante in de Uilenborg buurt. Staat bekend als één van de meest gezellige cafés van Den Bosch!

Waar ga je het best eten op je vrijgezellenfeest in Den Bosch?

Binnenhof is een plek waar je al terecht kan na je activiteit in de stad voor een borrel. Een aangename en stijlvolle plek brengt je meteen in de juiste sfeer. Ook gastvrouw Wendy zit daar zeker voor iets tussen. Maar ook na de borrel vind je hier ‘eerlijke’ en biologische gerechten op de dinerkaart.

Aan hippe tenten geen gebrek in deze stad. Dit is daar een mooi voorbeeld van. Je vindt er aparte, gezonde gerechten tegen een heel scherpe prijs. Voor het hipster vrijgezellenfeest.

Ook hip, hipper, hipst: het Mariapaviljoen aan het Burgemeester Loeffplein biedt een trendy omgeving en zorgvuldig uitgekiende en gezonde gerechten tegen een prima prijs. Voor een goede €15 heb je drie gangen naar binnen gespeeld.

Nog zo’n plek waar ze veel belang hechten aan de ingrediënten van de gerechten: FF Swanjéé biedt zogenaamde ‘real food’ met producten uit eigen streek, al dan niet biologisch, ambachtelijk of seizoensgebonden. Op de menukaart heel wat steakgerechten.

Ook de vis is duurzaam. Daar betaal je natuurlijk wel ietsje meer voor. Maar dat is niet erg als je eerder die dag met de ‘doe-het-zelf’ formule Super Cops hebt gespeeld, dat spaart je heel wat geld uit!

Wil je toch ietsje minder geld uitgeven aan je maaltijd? Dan raden we bar35 aan. Burgers en bier is hier het motto. Da’s duidelijk. Geen fastfoodstuff, maar lekkere burgers zoals het hoort. Kies een biertje uit de lijst met 35 soorten.

Nog een goed adresje is Rhodos aan de Sint-Janskathedraal. Het interieur is niet zo eigentijds, maar dit wordt ruimschoots goedgemaakt door de Griekse gastvrijheid van Dimitris en Giorgos en de lekkerste vlees- en visgerechten uit Rhodos en andere Griekse eilanden.

Nog een oubollig decor vind je bij bistro Tante Pietje, maar ook daar moet je even over zetten. Een authentiek Engels decor noemen ze dit. De steaks en spareribs zijn echt wel om van te smullen. Een prima 3 gangen menu kost hier €28,50.

Al ooit Afghaans gegeten? Dan is je vrijgezellenfeest in Den Bosch misschien wel de ideale gelegenheid. Bij Zaher heb je gegarandeerd een lekkere maaltijd, dat merk je aan de hoge quotering bij Iens. Hartig, fris, zoet, zuur, mildpittig of subtiel: alle smaken zijn vertegenwoordigd.

Voor het super de luxe vrijgezellenfeest in Den Bosch ten slotte, raden we Lux aan in de Korte Putstraat. Een absolute klassezaak met maaltijden die echt op niveau zijn. Try it out.

Een lange nacht in Den Bosch

Midden in de Uilenburg is het altijd feest bij Zomers & Zomers. Buiten op het terras of binnen waar de huis DJ’s de beste dance hits serveren. Alternatief zijn het trendy Café Cinq of Opium. Of het meer rechttoe rechtaan danscafé Lalalaa in de Ridderstraat.

Cocktails zijn het feestdrankje in Ushawawa, een kleine danstempel in de Karrenstraat. Op de Markt vind je dan weer P79, naar eigen zeggen het beste uitgaanscafé van Den Bosch. Check de online kalender voor de vele optredens of welke huisdj er op je vrijgezellenfeest aan de knoppen zit.

Voor de late uurtjes is er de Carrousel, een danscafé met een brede muzieksmaak. Voor elk wat wils!

Waar bekom je van je kater in Den Bosch?

creme den bosch

Zonder twijfel moet je hiervoor hij Crème (Coffee and pastry) zijn. Deze trendy koffiebar biedt op zondag vanaf 10 uur een zeer lekker ontbijt aan, waar je gezellig kan napraten over je fantastische vrijgezellenfeest in Den Bosch bij een van de heerlijke koffies of het huisgemaakte gebak. Gegarandeerd een stijlvolle afsluiter voor je gasten!

Bereid je vrijgezellenfeest goed voor

We hebben een uitgebreid artikrl voor je samengesteld met tal van tips om je vrijgezellenfeest goed voor te bereiden en te plannen. Wie nodig je uit, hoe nodig je je gasten uit, waar hou je het vrijgezellenfeest en hoe vind je een thema voor het feest? We behandelen het allemaal in Een vrijgezellenfeest? Zo begin je eraan!

We geven je ook tal van tips voor originele en gewaagde opdrachten voor de vrijgezel, ideeën voor quizzes en andere spelletjes zoals drankspelletjes. Of nog op zoek naar een andere activiteit voor je vrijgezellenfeest in Den Bosch? We kunnen je er mee verder helpen!

Photo credits to Youropi (De parade), My travel boektje (Crème)

BewarenBewaren

Delen