DIY vrijgezellenfeest: maak je eigen T-shirt!

T-shirt maken vrijgezellenfeest

Een t-shirt waar op staat wat je zelf wilt is heel leuk voor tijdens het vrijgezellenfeest. Zo kan je voor de hele crew iets speciaals maken en er meteen uitzien als één groep. Op die manier krijgt jouw vrijgezellenfeest meteen een extra dimensie! T-shirts kan je bij allerlei diensten laten bedrukken op het Web. Maar kan je ook helemaal zelf een t-shirt maken? Natuurlijk en heel gemakkelijk zelfs! Ontdek hier hoe het moet!

Wat heb je nodig om een t-shirt zelf te drukken?

Eerst en vooral heb je een computer en stiften nodig. Daarnaast moet je zeker ook transferpapier gaan kopen. Dit is eigenlijk het belangrijkste element om een T-shirt te bedrukken. Een strijkbout, een strijkplank en bakpapier moet je ook ter beschikking hebben.

Transferpapier is verkrijgbaar in verschillende winkels zoals HEMA, de Bijenkorf, V&D en verder in alle printwinkels en copyshops. Vind je het dan nog niet? Neem dan een kijkje of er geen online shops zijn die transferpapier aanbieden.

Hoe gaat het in zijn werk om een T-shirt te drukken voor een vrijgezellenfeest?

Maak om te beginnen een ontwerp op je computer. Dat kan bijvoorbeeld in Word, Paint of Photoshop. Uiteraard kun je ook zelf aan de slag gaan met pen en papier en het daarna inscannen. Zorg ervoor dat je afbeelding in spiegelbeeld staat, want anders zal jouw T-shirt er niet zo knap uitzien.

Als je ontwerp klaar is, is het aangeraden om het eerst op een gewoon papier af te drukken. Zo kan je kijken of het op de T-shirt past en of het geheel wel mooi oogt. Ben je daarvan overtuigd? Dan kan het echte werk beginnen. Teken of print jouw ontwerp uit op het transferpapier. Knip de afbeelding of tekst uit en maak het T-shirt warm door er een aantal keer overheen te strijken met de strijkbout. Leg vervolgens het uitgeknipte stuk transferpapier op de juiste plek op je shirt en leg het bakpapier erover. Ga er nu over met je strijkijzer voor ongeveer een minuut. Hier mag je wel wat kracht opzetten! De exacte tijd dat je erover mag strijken, verschilt van merk tot merk. Kijk dus best op voorhand nog even in de gebruiksaanwijzing van het transferpapier.

Wacht vervolgens een aantal minuten totdat de T-shirt is afgekoeld en haal het transferpapier voorzichtig van het T-shirt af. Zo, je bent al klaar!

Ideetjes voor wat je op je vrijgezellen T-shirt kan zetten

Wat je op je vrijgezellen T-shirt plaatst, kies je natuurlijk volledig zelf. Wil je voor iedereen iets persoonlijks maken met een gekke bijnaam erop? Dat kan en is zeker heel leuk! Ook kan je voor klassieke opschriften kiezen. Denk hierbij dan vooral aan ‘Game Over’, ‘Highway to Hell’, ‘No Way Out’ of ‘Bachelor Party, Drinking Team’, met daarbij een leuk prentje. Ook het opschrift ‘Bachelor Party, Crew’ spreekt voor zich en zorgt voor een extra sfeer. Iedereen zal meteen weten dat één van jullie zal gaan trouwen!

game-over-tshirt-e1433747480626

Photo credits to Chris Walsh (Game over)

Delen