Do it yourself – chicks cocktails voor je vrijgezellen

De meeste vrouwen zijn ontzettende fans van cocktails. Als de aanstaande bruid deze drankjes ook wel lust, is het een leuk idee om samen een avondje cocktails te maken! Als er wat alcohol vloeit, zal de sfeer meteen iets losser worden op je vrijgezellenfeest. Lees verder en ontdek hoe je de lekkerste cocktails kans maken!

Cosmopolitan, de vrouwendrank bij uitstek

In Sex and the City wordt er steevast Cosmopolitan gedronken! Het is de absolute favoriet van de vier meiden. Even shaken en het is tijd om te genieten!

Ingrediënten:

25 milliliter wodka, 15 milliliter cointreau, 30 milliliter cranberrysap, 5 milliliter limoensap en ijsblokjes5

Nodige materialen

Een shaker en een cocktail glas

Bereiding

Doe alle ingrediënten bij elkaar en shaken maar! Serveer de cocktail in een traditioneel cocktailglas!

cocktail1

Strawberry Daiquiri, dé cocktail voor elk vrijgezellenfeest

Vrouwen houden van aardbeien, dat is een algemeen gegeven. Om het vrijgezellenfeest een echte knaller te maken, kan je dus zeker kiezen om een Strawberry Daiquiri te maken. Lekker en ook een beetje gezond!

Ingrediënten:

1 ml witte Bacardi, 30 ml limoensap, 4 aardbeien, 1 eetlepel poedersuiker, ijsblokjes

Nodige materialen

Een cocktailglas, een blender en rietjes

Bereiding

Stop alle ingrediënten in een blender, ook de ijsblokjes! Mix de ingrediënten totdat ze helemaal fijn zijn en schenk de cocktail dan uit in een cocktailglas. Om nog een leuke decoratie toe te voegen, kun je een limoen kopen en een half schijfje op het glas drukken. Of aangezien dit een strawberry cocktail is kan je ook kiezen voor aarbei! Zo ziet de cocktail er meteen heel chique uit!

cocktail2

Sangria als starter voor de aanstaande bruid

Sangria kunnen we misschien niet echt een cocktail noemen. Maar aangezien de meeste vrouwen er vaak ontzettende fans van zijn, is het een goed idee als starter bij het vrijgezellenfeest. Rustig op gang komen zoals er gezegd wordt.

Ingrediënten:

1 citroen (in stukjes)
, 1 kaneelstokje
, 2 appelen (in stukjes)
, 1 sinaasappel (in stukjes)
, 2½ l rode wijn
, 20 zwarte druiven
, 3 el witte suiker
, scheutje Cointreau, scheutje Cognac

Nodige materialen

Een glazen kan en sangriaglazen

Bereiding

Doe de wijn in een grote pot en voeg alle fruit eraan toe, alsook het kaneelstokje en de suiker. Voeg ook de schil van de sinaasappel toe aan de sangria in wording. Doe er vervolgens de cointreau en de cognac bij en laat alles enkele uurtjes in de koelkast staan. Dien de Sangria op in een mooie glazen kan en zorg dat het heel fris is.

cocktail3

Sex on the Beach, waar iedere vrijgezelle van droomt

De Sex on the Beach is een cocktail die veel mensen aanspreekt en dan vooral vrouwen. De naam spreekt velen aan en de smaak is over het algemeen redelijk toegankelijk. Heerlijk op een zomerse dag in je achtertuin maar ook prima te doen op je lokale strand! Ontdek hoe je de perfecte vrijgezellen Sex on the Beach kan bereiden!

Ingrediënten

30 ml Vodka, 30 ml Cranberrysap, 30 ml Sinaasappelsap, 30 ml Peach Tree (perzik likeur) en 5 IJsklontjes

Nodige materialen

Longdrink glas, cocktail stamper

Bereiding

Het bijzondere aan deze cocktail is dat je hem niet in een cocktail shaker hoeft klaar te maken. De Sex on the Beach wordt on the rocks bereid. Dit betekent dat je de vodka en andere drank over de ijsklontjes in een longdrink glas bereid. Doe eerst en vooral de ijsklontjes in het longdrink glas. Schenk achtereenvolgens de vodka, de peach tree, het sinaasappelsap en ook het cranberrysap over de klontjes in. Roer met een cocktail stamper de drank goed door en je Sex on the beach cocktail is al klaar.

cocktail4

Delen