Do it yourself: Pinata maken met alcoholflesjes en penis/tits candy

Wat is er nog leuker dan zelf een pinata knutselen om hem dan stuk te slaan en beloond te worden met snoepjes en alcoholflesjes? Niets natuurlijk! Lees verder en ontdek hoe je zelf een pinata kan maken op je vrijgezellenfeest.

Wat is de oorsprong van de Pinata?

Het klinkt dan misschien wel Mexicaans, maar het idee achter de pinata komt eigenlijk uit Italië! Daar zwaaiden ze met aardewerk potten die aan een touw in de lucht hingen en vervolgens sloegen ze de potten met stokken kapot om de inhoud te krijgen.

Via de Spaanse ontdekkingsreizigers kwam dit ludieke knutselwerk terecht in Mexico. Knutselen zit blijkbaar in het Mexicaans bloed want zij begonnen ermee om de pinata’s gekke vormen en kleuren te geven.

Sinds enkele jaren meppen we er overal lustig op los. Onder het mom van ‘lachen, gieren en brullen en vervolgens… Heerlijk smullen!’

Wat doe je met een Pinata?

Het doel van de pinata is om een figuur uit papier-maché stuk te slaan terwijl je een blinddoek op hebt. Met een stok in je handen word je in het midden van de tuin of een kamer geplaatst terwijl een vriend met een touw de pinata heen en weer zwaait. Lukt het je om de pinata stuk te slaan? Dan krijg je al het lekkers dat erin verscholen zit!

Hoe maak je nu zo’n Pinata voor een vrijgezellenfeest?

Benodigdheden

Om een Pinata te maken heb je ballonnen nodig. In principe is één ballon voldoende om één pinata te maken, maar je weet maar nooit als er eentje ploft! Daarnaast heb je ook nog krantenpapier, crêpepapier in verschillende kleuren, touw, naalden, een cuttermes en lijm of papier-maché nodig.

Als vulling moet je natuurlijk ook wat leuke dingen kopen! Het is een vrijgezellenfeest, dus denk er vooral aan om kleine drankflesjes te kopen die je erin kan steken. Ook penis/tits candy is heel leuk.

Werkwijze

Verzamel al het knutselmateriaal en neem een waskommetje om de lijm of papier-maché in te doen. Blaas de ballon ook op en scheur het krantenpapier in strookjes.

Om te beginnen, plak je de hele ballon vol met krantenpapier dat ondergedompeld werd in lijm of papier-maché. Dit doe je opnieuw en opnieuw tot de ballon met enkele lagen bedekt is. Denk er wel aan dat de figuur straks stuk moet dus gebruik niet te veel lagen!

Als je de figuur wilt gaan versieren, moet je hem eerst ophangen. Eens al het krantenpapier gedroogd is, kan je in de ballon prikken, zodat die leegloopt. Vervolgens kan je aan de onderkant een luikje maken met een cuttermes. Via deze weg kan je de pinata dan vullen met alcoholflesjes en penis/tits candy en kan je ervoor zorgen dat hij netjes blijft hangen.

Zoek een stokje of een opgerolde krant die in de ballon past en bind daar een touwtje aan. Prik vervolgens aan de zijkant of bovenkant twee gaatjes waardoor je de twee uiteinden van het touwtje kan steken. Met dat touwtje ga je de pinata omhoog hangen, zodat het spel kan beginnen!

Vervolgens kan je de pinata versieren met crêpepapier. Met een kwastje en wat lijm kan je de hele ballon beplakken! Je kan ermee doen wat je wilt! Maak er misschien een grappige figuur van die een beetje seksueel getint is. Het is nu eenmaal een vrijgezellenfeest hé!

vrouw-pinata

Photo credits to Nan Palmero (vrouw en pinata)

Delen