Do It Yourself Vrijgezellenfeest – hoe maak je een doodskist?

Een feest met een doodskist staat voor een verandering van de status ‘vrijgezel’ naar de status ‘gehuwd’. Het eindigt het leven van een jong meisje en jongen. Als je er voor hebt gekozen om een doodskist te gebruiken als symbool, dan zal je heel wat moeten voorbereiden om alles goed te doen verlopen. Wie zal de kist maken? Waar zal de kist begraven worden? En vooral, met wat vullen we de doodskist?

Wie zorgt er voor de vrijgezellenfeest doodskist?

Algemeen wordt er aangenomen dat de getuigen voor de doodskist zorgen. Maar ook kan je ervoor kiezen om deze taak te verdelen. Voor degenen die niet de tijd hebben om een doodskist te bouwen, is het mogelijk om dit uit te besteden aan een vriend of zelfs te laten doen door een meubelmaker. Ook is het een optie om een oude doos te herstellen. Een voorbeeld hiervan is een houten kistje waar wijn inzat.

Welke materialen heb je nodig?

Wat je nodig hebt om een doodkist te maken is het volgende: een meter, een potlood, een zaag, tips, een hamer en schroeven. Verder heb je nog twee of drie oude paletten houd nodig, waarop de structuur van de kist wordt gebaseerd. Het gemakkelijkste is om de lengte van de planken te nemen om een bodem te maken. De andere afmetingen kan je zelf kiezen. Ook het deksel moet gemaakt worden en hiervoor moet je natuurlijk goed rekenen zodat alles past. Je kan schroeven gebruiken om het deksel te bevestigen aan de kist.

Waar wordt de doodskist begraven?

De realisatie van de doodskist was al een hele stap, maar nu moet er een plaats worden gevonden om ze te begraven. Meestal begraven de ouders van het toekomstige bruidspaar de doodskist. Als dit niet meer gaat, kunnen de vrienden deze stap ook doen. Hiervoor moeten we natuurlijk een goede plek vinden. We willen absoluut vermijden dat we de doodskist in het midden van de tomatentuin van de schoonvader begraven.

graven

Bevallen of jubileum betekent opgraven

Vergeet vooral niet dat de doodskist zal worden opgegraven bij de komst van het eerste kindje of bij het eenjarig jubileum. Dit is een feestelijk evenement!

Ideetjes voor de inhoud van de vrijgezellenfeest doodskist

Wetende dat de doodskist zal worden opgegraven bij de geboorte van het eerste kindje of bij het eenjarig jubileum, kan je er nuttige spullen insteken. Denk bijvoorbeeld aan alcohol, speelgoed voor de kinderen, een woordje aan de getrouwden, een betekenisvolle foto, een jeugdherinnering en ga zo maar door.

Iedereen samen brengen voor de opgraving

Bij een vrijgezellenfeest is het belangrijk dat iedereen bij elkaar wordt gebracht. Daarom is het leuk om ook bij de opgraving met de belangrijkste personen af te spreken. Profiteer er dus van om er ineens een etentje bij te betrekken! Kom samen met al je vrienden en vier het leven, wetende dat de tijd vliegt.

Enkele tips voor het feestje: reken niet te hard op de inhoud van de doodskist, want je weet niet wat er in de jaren gebeurd is. Anders zal je avond wel eens met water kunnen eindigen. Verzamel allemaal leuke foto’s om terug te denken aan het huwelijk! Maak eventueel zelfs een mooie video met de leukste fragmenten.

Delen