Do It Yourself vrijgezellenfeest – Maak een sluier voor de vrijgezelle

De meeste vrijgezellen die hun vrijgezellenfeest vieren, kopen een sluier om te dragen of krijgen er eentje van hun vriendinnen. Een sluier kan natuurlijk niet ontbreken op een bachelor party, want een aanstaande bruid zonder sluier op is geen echte vrijgezelle. De aanstaande bruid al even voorbereiden op het echte werk, kan nooit kwaad. Ontwerp zelf een sluier voor de vrijgezelle en maak haar vrijgezellenfeest nog specialer door er een persoonlijke touch aan te geven!

De stoffenwinkel, de eerste stop voor een vrijgezellen sluier

Als je een sluier gaat maken, heb je eerst en vooral stof nodig. De traditionele witte sluierstof kan hier voor dienen! Ook kan je ervoor kiezen een sluier te maken in de lievelingskleur van de aanstaande bruid. Pas de dag na het vrijgezellenfeest is het voor echt, dus oefenen kan nog even in een andere kleur. Roos past misschien ook wel mooi? De eerste stap naar een gepersonaliseerde sluier is gezet!

naaien1

Een kroon voor een echte vrijgezelle prinses

De sluier voor de vrijgezelle bevestig je aan een kroontje. Een kroontje kan je in elke verkleedwinkel kopen, maar ook kan je een poging doen om er zelf een te maken. Weet je nog dat je vroeger een kroon kreeg voor je verjaardag? Met zoiets geraak je wel al op weg. Het zal er niet al te professioneel uitzien, maar het is erg leuk. Bovendien kan je dan iets schrijven op het kroontje en er van alles op plakken! Waar zijn die glitters?

Daarnaast kan je ervoor kiezen om een kroontje uit ijzerdraad te maken. Dit zal een heel speciaal uitzicht geven! Houdt de aanstaande bruid van iets ongewoons? Experimenteer dan met ijzerdraad! Wist je dat er ook verschillende kleuren ijzerdraad bestaan?

bruiloft

Vrijgezellenfeesten met een hoedje

In plaats van op een kroontje, kan je de sluier ook bevestigen op een hoedje. Ook dit kan je kopen in een verkleedwinkel. Maar natuurlijk kan je zelf evengoed een hoedje maken. Wat lijm, karton en een schaar en je bent vertrokken. Knip een lang rechthoekig vel van een papier, dat je tot een holle cilinder rolt. Plak dit vast zodat het zijn vorm behoudt. Maak er een dekseltje op en hang er een ring onder. Vervolgens kan je beginnen met versieren! Hierop zou een hartje met daarin ‘Bride to be’ of ‘Bachelorette’ zeker niet misstaan! Ook de naam van de vrijgezelle kan niet ontbreken op haar gepersonaliseerde sluier.

Het vrijgezellenfeest kan beginnen

Wanneer de sluier af is, kan het feest pas echt van start gaan. Wat zal de bruid blij zijn met haar gepersonaliseerde variant! Iedereen zal zijn ogen uitkijken, want een zelfgemaakte sluier dragen is toch wel exclusief. Met één blik op de speciale sluier, weten alle aanwezigen wat een goede vriendinnengroep de aanstaande bruid heeft.

Hopelijk doet ze niet te zot op haar vrijgezellenfeest, want dan zal haar sluier het misschien wel begeven! Toch maar stevig genoeg maken dan, want stuk gaan is geen optie!

Delen