Een GPS-spel op je vrijgezellenfeest in Eindhoven

Eindhoven, stad van technologie. De logische plek om een state-of-the art GPS-game te spelen op je vrijgezellenfeest. Een futuristische en bruisende stad, die leeft van nieuwe technologische ontwikkelingen, da’s een ideaal decor om Super Cops te spelen. Daarover lees je hieronder meer.

Na het spel, heb je in Eindhoven alle mogelijkheden om eens zwaar uit te gaan. Je hebt hiervoor vijf buurten die in aanmerking komen. De meest evidente is Stratumseind, de langste kroegstraat van Nederland, een lange sliert van meer dan 50 cafés, kroegen en discotheken. Daarnaast heb je nog ‘De Bergen’, een gezellige en authentieke buurt met kleine restaurants en kroegen, De Markt met zijn grand cafés en grote terrassen, de restaurants en cafés bij het Stationsplein en de nabijgelegen Dommelstraat, de locatie van poppodium Effenaar, met tal van cafés en restaurants.

Je merkt het, keuze te over voor een hevig vrijgezellenfeest in Eindhoven!

Eindhoven als decor voor een spannend GPS-spel in de stad

Voor een spannend achtervolgingsspel als Super Cops heb je in Eindhoven alles voor handen. Het is bijvoorbeeld altijd leuk om een rivier te hebben die door de stad loopt en het nodig maakt om een brug naar de overkant te nemen. Dat heb je in Eindhoven met De Dommel tussen het stadhuis en het Van Abbemuseum of aan het Anne Frank plantsoen in het Zuiden van de stad. Ook een locatie locatie is het Kanaal met het DAF-museum in het Oosten van Eindhoven. Enkele agententeams bij een brug maken het al snel heel spannend voor de gangster om nog te ontkomen aan zijn achtervolgers.

Tijdens het spelen van een citygame pik je al snel enkele leuke plekken mee in de stad, zoals het Philipsmuseum, het vlakbij gelegen rijzige kantoorgebouw De Regent of het futuristische Blob aan het 18 Septemberplein. En ook de Klein Berg is een heel dankbare locatie voor een wilde achtervolging in Super Cops, met talk van kleine, gezellige winkels en bruine kroegen die het hier tijdens je vrijgezellenfeest in Eindhoven aangenaam vertoeven maakt.

Speel Super Cops op je vrijgezellenfeest in Eindhoven

Je kan in Super Cops in een doe-het-zelf formule spelen, waarbij je een box aankoopt bij Das Box. Je start dan zelf de game op en je speelt waar en wanneer je wilt. Wij raden alvast aan om het spel op te starten aan de Markt in Eindhoven (zie verderop).

Deze formule bied je een heel betaalbare activiteit, waardoor je geld genoeg over houdt om na het spel uitgebreid door te zakken op je vrijgezellenfeest in Eindhoven!

De beste startplaats voor je GPS-spel: de Markt

De Markt biedt alle ruimte om met een groep ongestoord het spel te kunnen starten. Je kan ook voor de start van de citygame afspreken in een van de vele cafés rond het plein, zoals het indrukwekkende café De Vooruitgang (zie verderop).

De Markt ligt nagenoeg in het midden van wat wij het ideale spelgebied voor Eindhoven vinden: ten Noorden begrensd door het 18 Septemberplein, ten Zuiden door het Van Abbemuseum, ten Westen door het Licht- en Clausplein en ten Oosten door het begin van de Kanaaldijk.

Het Marktplein is ook de ideale plek om achteraf iets te drinken of te eten en met wat geluk kan je met de uitbater van een van de zaken iets regelen voor het achterlaten van wat spullen tijdens het spel.

Het is ook handig om op een grote, open ruimte als De Markt je spel te starten. Hier heb je een goed zicht op de satellieten die tijdens het spel voor je GPS-positie moeten zorgen. Een goede eerste ‘fix’ van je positie lijkt dan heel makkelijk en snel op zo’n open ruimte. Dus we raden je aan om je spel hier te beginnen voor je vrijgezellenfeest in Eindhoven.

Waar kan je na de citygame even nakaarten bij een hapje en een borrel?

cafe-de-vooruitgang-eindhoven-uitgaan-eindh(p-club,2141)(c-0)

We hadden het al even over cafe De Vooruitgang, een monumentaal pand dat prachtig is ingericht. Je kan er ook blijven hangen voor je diner ‘s avonds of voor een feestje achteraf. Uiterst vriendelijke bediening!

Alternatief is Grand Café Berlage in Kleine Berg, wat met enige zin voor overdrijving wel eens het Quartier Latin van Eindhoven wordt genoemd. Het café is al meer dan eens uitgeroepen tot een van de beste cafés van Noord-Brabant: zowel binnen als buiten in de grote terrastuin is het heel aangenaam toeven. Je kan er ook heerlijk lunchen of dineren. Misschien is er op de avond van je vrijgezellenfeest in Eindhoven wel een optreden gepland op het podium. Sowieso zetten de DJ’s je aan het dansen omstreeks 22u30. Check hun uitgebreide website voor alle events.

Ben je eerder van plan om uit te gaan in de stationsbuurt, dan is Leefcafé Het spiegelbeeld wel een aanrader. Je vindt er niet alleen een uitgebreide wijnkaart, maar ook meer dan 125 verschillende speciaalbieren, waarmee ze zichzelf hebben uitgeroepen hebben tot de bierspecialist van Eindhoven. Ook hier kan je blijven hangen en de diverse tapa’s uit alle Zuiderse Europese landen uitproberen. Leefcafé betekent ook dat je hier kan dansen in de late uurtjes op bekende muziekjes allerhande.

Waar eten op je vrijgezellenfeest in Eindhoven?

Je kan er voor kiezen om meteen ook te blijven eten in het café waar je blijft hangen na het spel, maar we geven je nog een hele reeks andere suggesties mee voor een lekker etentje in Eindhoven.

Heb je niet veel geld over, dan is Happy Italy een zeer goede keuze. Voor een vijftal Euro’s kan je hier een lekkere pizza of pasta binnenspelen. De zaak is zeker ruim genoeg om je groep met vrijgezellenfeest vierders te ontvangen.

Andere goedkope zaken zijn het Britse The Trafalgar Pub in de Dommelstraat waar je een degelijke maaltijd voorgeschoteld krijgt tegen een zeer scherpe prijs en ook Si Senor in dezelfde straat waar je onbeperkt Spaanse tapa’s kan eten. Om de hoek vind je Bolle Boel waar je voor minder dan €20 een drie gangen menu kan nemen.

Vind je dit allemaal maar wat vieze troep? Dan is er speciaal voor jou Soul Kitchen, ietsje buiten het centrum, in de opkomende buurt Strijp S. Hier eet je voor amper €6,5 een heel gezonde maaltijd!

Een heel populaire zaak waar vaak gegeten wordt op een vrijgezellenfeest in Eindhoven, is De Steakfabriek in de Dommelstraat. In het oude industriegebouw worden steaks van het Black Angus rundvlees geserveerd, maar vegetariërs kunnen er evengoed Gamba’s of Zalm bestellen.

In dezelfde Dommelstraat heb je aan het Rodeo Latin American Grill restaurant een goed alternatief voor vleesliefhebbers. Ook De Burger in de Kerkstraat biedt een festijn voor die hard carnivoren die hun vlees graag tussen een broodje verpakt zien.

Mag het wat skiejer op je vrijgezellenfeest? Dan heeft Eindhoven zeker enkele leuke zaken voor jou. Bijvoorbeeld Trattoria Mangiare in Kleine Berg. Italiaans toprestaurant. Of Usine, het grote eetcafé in een oude textielfabriek. Voorts nog het gezellige eetcafé Cooks, onder de bomen bij de Catharinakerk, hoog gewaardeerd op allerlei recensie websites voor restaurants. Neem eens een kijkje op hun website en begin al te watertanden bij het doornemen van het menu.

Welke cafés zijn niet te missen op je vrijgezellenfeest in Breda?

Aan het Stratumseind kan je er altijd van op aan dat het feest is. Bijvoorbeeld bij danscafé Thomas: hele mooie zaak met een roemrijk verleden waar het altijd druk is, met een mooie lange bar en indrukwekkende luster. Gaat pas open rond 22 uur en het zweet vloeit er rijkelijk tot een uur of 4 ‘s nachts.

Café ‘T Lempke noemt zich het gezelligste café van Eindhoven en daar is zeker wat van aan. Ga het zelf even uitchecken, want dit café richt zich ondermeer op vrijgezellenfeesten in Eindhoven. Café Thuys in hetzelfde Stratumseind, is een mooie plek om er wat later op de avond naartoe te trekken, rond een uur of 2. Nog honger? Je kan hier Sushi’s en hamburgers bestellen.

Nog een halte in deze drukke uitgaansstraat: Café Santé dat een ietwat jonger publiek aantrekt dat stevig uit de bol kan gaan.

Wil je even weg van de drukte van Stratumseind? Dan is ‘brewpub’ Van Moll een uberhippe en superpopulaire kroeg voor jou. Eigenlijk is het een brouwerij waar je de zelfgemaakte biertjes kan proeven. Biermaniakken Jaap en Erwin gidsen je met plezier door het aanbod.

Aan de Markt is De Wildeman een plek met de hotste grooves, lekkere drankjes en ditto eten. Aangename en populaire plek waar je makkelijk je hele vrijgezellenavond kunt doorbrengen.

Waar moet je absoluut gaan dansen en ander nachtvertier opzoeken?

Rouge is een typische halte voor een vrijgezellenfeest in Eindhoven. Vanaf 21:30 krijg je hier Burlesque shows te zien. Vanaf 23:30 draaien de DJ’s de knoppen open en verzorgen de Burlesque girls de show op het podium.

Aan het Stationsplein biedt discotheek Club Storm je een stomende nacht aan. Check vooraf op de website welk muziekgenre er die avond aan bod komt, zodat de muziekstijl je zeker zal liggen.

In Stratumseind heb je ten slotte nog Club R en het ‘luxury dance café’ M2 die de beats de zaal insturen tot in de vroege uurtjes. Gegarandeerd partytime op je vrijgezellenfeest in Eindhoven!

Verdere tips voor de organisatie van je vrijgezellenfeest in Eindhoven

We hebben heel wat tips voor je verzameld om je vrijgezellenfeest makkelijk en snel te kunnen organiseren. Hoe pak je het best aan, wie nodige je uit, hoe doe je de planning, hoe regel je de geldzaken en hoe bepaal je welke activiteiten je gaat doen? We hebben het allemaal voor je uitgezocht! Doe er je voordeel mee!

Photo credits to Youropi (De Vooruitgang)

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Delen