Een picknick met z’n allen op je vrijgezellenfeest

Een picknick als vrijgezellenfeest is handig want je hebt een activiteit en eten in één. Bovendien kan je het gemakkelijk met andere activiteiten combineren en kan je er je eigen draai aan geven. Goedkoop of luxueus, winter of zomer, alles is mogelijk!

Lekkere picknickreceptjes

Denk aan de allergieën en vegetariërs in de groep! Wat je wil meenemen in je picknickmand moet koud geserveerd kunnen worden. Houd ook rekening met hoe lang het gaat duren vooraleer je de proviand kan opeten.

Sandwiches zijn lekker en gemakkelijk voor een picknick. Bv. een clubsandwich met gemengde sla, avocado, kipfilet en paprika: mmm. Een wrap met zalm, kruidenkaas en ruccola is ook een aanrader. Een slaatje van pasta of aardappelen smaakt altijd, een recept met penne, pesto, noten en bloemkool is vegetarisch én goed voor de lijn.

picknickrecepten

Cake en koekjes als dessert zijn er om te compenseren voor de gezonde hoofdgerechtjes. Misschien is het leuk om voor of na de picknick een workshop cupcakes bakken te organiseren. Dat moet daarom geen workshop zijn, ook gewoon van samen bakken leer je veel van je medebachelorettes.

Een lekker zomers drankje als sangria of een verfrissende cocktail van cava en sprite is een aanrader. Je kan altijd vragen aan iemand specifiek of zij zich over het drankgedeelte wil ontfermen.

Laat eventueel elke vrijgezelle een gerechtje of versnaperingen meenemen. Geef daarna alle receptjes in een leuk doosje of enveloppe aan de bruid. De liefde van de man gaat ten slotte nog altijd door de maag!

Een picknick kan ook de perfecte gelegenheid zijn voor een bridal shower. Hierbij worden cadeautjes gegeven aan de bruid. Een leuk cadeau dat je kan geven aan de bruid is een picknickmand of het bijhorend servies.

Spelletjes voor tijdens de picknick

Ze lijken misschien cliché, maar vrijgezellenfeest spelletjes zullen gegarandeerd voor sfeer zorgen tijdens de picknick! Bedroom advice bijvoorbeeld. Hierbij schrijft elke bachelorette haar beste advies voor de slaapkamer op, op een papiertje. Alle papiertjes worden verzameld in een kom, vervolgens worden deze adviezen voorgelezen en moet de toekomstige bruid raden van wie de wijze raad afkomstig is. Words of wisdom is een variant van dit spel maar minder pikant. Elke vrijgezelle schrijft haar beste advies voor een goede relatie. Na het voorlezen van deze words of wisdom moet de bruid to be raden van wie het afkomstig is.

Two truths and one lie is ook een leuk spel. Elke aanwezige stelt zichzelf voor en vertelt drie (al dan niet gênante) verhalen dat ze heeft meegemaakt met de toekomstige bruid, één ervan is niet echt gebeurd. De vrijgezelle die het eerst raadt welk verhaal een leugen is, krijgt een punt. Tip: voorzie een kleine attentie voor de winnaar.

Bij purse raid moet je voor de picknick een lijstje maken met vaak voorkomende spullen die je kan vinden in een handtas. Naar het einde van het lijstje toe, schrijf je minder vaak voorkomende spullen op: condooms of hondenzakjes bijvoorbeeld.

Je kan ook traditionele spelletjes een draai geven, Bachelorette bingo en bachelorette pictionary zijn voorbeelden.

Smakelijk en veel plezier!

Delen