Een vrijgezellenfeest met een zwangere deelneemster… Hoe pak je dat aan?

Jij, je zus of je beste vriendin gaat binnenkort trouwen en je kunt niet wachten om te brainstormen over het vrijgezellenfeest! Er is slechts een belangrijk detail: de bruid of een van de andere feestvierders is zwanger. Geen paniek, er zijn tal van toffe pregnant-proofactiviteiten die je kan organiseren.

Voor je gaat nadenken over ideeën, is het belangrijk om enkele zaken over de zwangere vrouw te weten te komen. Vooral de vraag ‘Hoe lang ben je al in verwachting?’ zal bepalen hoe intensief het vrijgezellenfeest wordt. Een paaldansworkshop met iemand die drie weken ver is, zal nog lukken maar we zouden het niet proberen met iemand die al zeven maanden met een kleine spruit in haar buik rondloopt. Daarnaast informeer je ook het best bij de toekomstige mama welke geuren en smaken gevoelig liggen. Tijdens de zwangerschap verscherpen de zintuigen van de vrouw en kan zelfs de geur van koffie haar misselijk maken.

Verder moet je weten dat je niet zomaar overal heen kan gaan als je in het bijzijn van een zwangere vrouw bent. Zo zijn bars en cafés no-gozones voor een toekomstige mama. Alcohol en sigarettenrook is schadelijk voor een baby en bovendien moet de vrouw ook oppassen voor anderen die met hun wilde danspassen ongewild een aanslag op haar buik kunnen plegen.

Wil je er een tof vrijgezellenfeest van maken, zorg er dan voor dat alle activiteit aangepast zijn aan de toestand van de zwangere deelneemster en bedenk activiteiten waarbij ze niet uitgesloten wordt. Hier vind je alvast enkele suggesties die je op weg helpen.

Fotoshoot van je baby bump en je beste vriendinnen

Is de bruid degene die een kindje verwacht? Neem haar dan op haar vrijgezellenfeest mee naar een fotostudio (of boots er zelf een na) om leuke kiekjes te trekken van haar buik. Tijdens een tweede sessie kan de toekomstige mama samen met al haar beste vriendinnen voor de camera poseren en enkele gekke foto’s maken. Wist je trouwens dat je baby ook plezier heeft wanneer je lacht? Maak van het resultaat een fotoalbum of laat een beeld op een groot canvas drukken en je hebt meteen een ideaal souvenir en/of huwelijkscadeau.

zwanger

Relaxen tijdens een wellnessdagje

Zwanger of niet, wie wordt nu niet graag in de watten gelegd? Een vrijgezellenfeest in een spa is ideaal voor een toekomstige mama. Vooraf informeer je het best bij het kuuroord wat mag en niet want het is bijvoorbeeld niet altijd aangeraden om tijdens ‘die negen maanden’ in de sauna te gaan puffen. Soms hebben wellnesscentra dan weer speciale zwangerschapsarrangementen, wat een groot voordeel is.

wellness

Sleepover

Doe nog eens alsof je twaalf bent en organiseer een good old sleepover plus movie night. Normaal zou hier een groot aantal liters wijn en tequila aan te pas komen, maar om solidair te zijn met de toekomstige mama kan je bijvoorbeeld samen fancy mocktails (alcholvrije cocktails) maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Nojito of een Virgin Mary? Vergeet ook de pizza’s voor tijdens de films niet te bestellen! Weet je niet welke dvd’s je moet klaarleggen? Ga dan bijvoorbeeld voor titels die over huwelijken gaan of waar veel mannelijk schoon in voorkomt. Ontdek hier alvast onze favorieten.

Photo credit to Frank de Kleine (Buik)

Delen