Een vrijgezellenfeest weekend: kiezen tussen kwantiteit en kwaliteit?

In Engeland kiezen meer en meer vrijgezellen er voor om een volledig weekend lang hun vrijgezellenfeest te vieren. Het volle pond geven – pun intended – twee dagen lang heeft zo zijn voordelen, maar zijn er ook gevaren? Hoe houd je dit drinkgelag dan vol? Enkele tips en ideeën zullen je behoeden voor de eventuele gevaren zodat je niet ergens wakker wordt met een tramp stamp tussen twee ladyboys in Thailand – altijd vervelend wanneer dat gebeurt.

Voordelen van een vrijgezellenfeest weekend

Het grootste voordeel is waarschijnlijk dat je pas een dag later alles moet gaan uitleggen aan je vriend of vriendin. Je hebt op een vrijgezellenfeest weekend veel meer tijd om activiteiten te plannen en om gezamenlijk die dekselse katers te trotseren.

Een financiële kater neem je er liever niet bij: daarom is het belangrijk om alles goed te plannen en vooraf een kostenplaatje te maken. Kies dus ook eens voor een goedkope activiteit en maak vooraf afspraken over de prijsklasse zodat iedereen weet waaraan ze zich kunnen verwachten.

Doordat je meer tijd hebt, kan je natuurlijk ook legendarische activiteiten in het buitenland plannen. El Clásico meepikken, airsoft of paintball spelen in een fabelachtige setting, raften of een citytrip naar Barcelona en eens goed eten om daarna het nachtleven in te duiken,… Er zijn op je vrijgezellenfeest weekend meer activiteiten om uit te kiezen dan er uren in een dag zijn, dus hou rekening met je groep en wat iedereen uitdagend en betaalbaar zal vinden.

Waar moet je rekening mee houden?

De voornaamste tip is voldoende afwisseling inbouwen. Ga ‘s ochtends niet meteen weer de kroeg in maar zorg voor wat rust zodat iedereen nog kan volgen. Het is ook gewoon leuk om samen even uit te blazen na een woelige nacht of een uitputtende activiteit. Voor de diehards onder ons kan dat gelukkig ook nog altijd met een pintje. Even de jacuzzi in met een fris drankje om weer te hydrateren en verhalen vertellen over de afgelopen nacht kan hilarisch zijn. Zeker als je ontdekt wat je vrienden allemaal hebben uitgespookt en waarom iedereen die schaafwonden heeft.

Een goede voorbereiding maakt het verschil

Wanneer je dus kiest voor een vrijgezellenweekend in het binnen- of buitenland, bereid je het best alles goed voor. Maak een planning en zorg voor veel variatie. Let er wel op dat alles niet te volgepland is zodat je ook tijd hebt om even te niksen of om ergens langer te blijven als je dat wil. Zorg dus voor wat vrijheid en mogelijkheden om naar de wens van de groep de activiteiten aan te passen. Het doel is een episch weekend en spontane ideeën zijn altijd een goede start. Behalve als iemand voorstelt om naar Thailand te gaan of een tramp stamp te plaatsen natuurlijk!

tramp-stamp-e1431335769770

Bekijk onze tips voor een vrijgezellenfeest weekend in het buitenland

En waarom er niet meteen een weekend in het buitenland van maken? Dat is met de lagekosten vliegtuigmaatschappijen makkelijker en goedkoper dan ooit! Bekijk de meest populaire bestemmingen met hun hotspots op onze blog: Boedapest, Ibiza.

Photo credits to Adam Zuckerman (tramp stamp)

Delen