Hoe maak je een goede uitnodiging voor een vrijgezellenfeest?

Na weken puzzelen met agenda’s heb je eindelijk een datum voor het vrijgezellenfeest geprikt. Tijd om de uitnodigingen te versturen! Maar hoe pak je dit het best aan? Laat je kaartjes drukken of volstaat een uitnodiging via mail? En wat moet er zeker op de vrijgezellenfeest uitnodiging staan? Wij geven je hiervoor enkele richtlijnen.

Online uitnodiging voor het vrijgezellenfeest

Een uitnodiging voor een bruiloft is vaak een stijlvol, gedrukt kaartje. Moet je voor een vrijgezellenfeest dan dezelfde standaarden hanteren? Helemaal niet!

Een vrijgezellenavond is meestal een informeel evenement. Het is daarom niet nodig om gepersonaliseerde, papieren uitnodigingen te versturen. Je kan het jezelf gemakkelijk maken en een Facebook-event van het feest maken. Zo kan je in een oogopslag zien wie er aanwezig kan zijn, wie misschien en wie niet. Je kan op deze event-pagina ook meteen ideetjes uitwisselen en afspraken maken met de andere gasten.

Als niet iedereen op Facebook zit, kan je de gasten ook bereiken via e-mail. In plaats van een simpel e-mailbericht is het een leuk idee om hen een e-card te sturen. Deze kan je makkelijk en goedkoop samenstellen via de websites van Hallmark en Vistaprint.

Je kan de uitnodiging lekker opvallend en vrolijk maken door ze in de vorm van een gedicht te schrijven. Enkele voorbeeldjes:

 • Het huwelijk is een feest, maar je moet zelf de slingers ophangen. Op een vrijgezellenfeest!!
 • Neem me nu het nog kan, volgende week ben ik een getrouwde man…
 • Probeer een originele tekst te bedenken die past bij het thema van het feest. Maar verlies hier ook niet te veel tijd aan, het is belangrijk om de gasten goed op tijd uit te nodigen.

Tip: Schakel het toekomstige bruidspaar in om de (e-mail)adressen van de genodigden te bemachtigen. De gastenlijst hoeft heus niet geheim te blijven, je kan hen de dag zelf nog genoeg verassen.

Voorbeeldtekst uitnodiging vrijgezellenfeest

De gasten komen liever niet voor verassingen te staan. Het is daarom belangrijk om je concrete plan duidelijk naar hen te communiceren. Hieronder zie je een voorbeeldtekst die alle noodzakelijke elementen aanhaalt.

Begin de uitnodiging door de opzet van het feest duidelijk te maken. Bijvoorbeeld:

 • WAT? Laura’s laatste knalfuif als vrijgezel
 • WANNEER? Zaterdag 14 maart om 18u
 • WAAR? Restaurant Dagelijks Genot, Kerkstraat 8, 1000 Brussel

Geef duidelijk weer welke activiteiten je plant en hoeveel deze zullen kosten. Dit kan je doen door kort een overzichtje te maken.:

 • Lunch inclusief drank: € 20 p.p.
 • Activiteit 1: € 15 p.p.
 • Aperitieven: € 15 p.p.
 • Activiteit 2: € 20 p.p.
 • Diner inclusief drank: € 35 p.p.
 • Uitgaan: € 40 p.p.

Als er een bepaalde dresscode op het feest is of als de gasten iets moeten meebrengen, vermeld je dit best onderaan de uitnodiging. Sluit af met de vraag om hun aanwezigheid voor een bepaalde datum te bevestigen. Zorg ervoor dat je contactgegevens duidelijk op de uitnodiging staan.

Zo weet je perfect wat je moet reserveren of voorzien. Niets zo jammer als een vrijgezellenfeest met te weinig champagne!
champagne

Delen