Huur een dubbelganger in van een bekend persoon

Vrouw spiegel dubbelganger

Kun je echt David Beckham, James Bond of Marilyn Monroe uitnodigen op je vrijgezellenfeestje? Ja dat kan, met dubbelgangers! Wij helpen je mee om de gastenlijst van je dromen samen te stellen.

Er wordt wel eens gezegd dat iedereen een dubbelganger heeft in deze wereld. Iemand die er net zo uitziet als jijzelf. Of het waar is dat iedereen ergens een zuivere kopie van zichzelf heeft rondlopen, zullen we nooit weten, maar wat we wel weten is dat iedereen een dubbelganger of look-a-like kan hebben. Veel bekende mensen gebruiken een dubbelganger om de aandacht van zichzelf af te leiden in grote menigtes. Sterren waarvan geweten is dat ze een dubbelganger hebben, zijn prinses Maxima, Frans Bauer, Robbie Williams en Britney Spears.

Wat zijn dubbelgangers en wat doen ze?

Dubbelgangers zijn eigenlijk artiesten. Ze kunnen zich net zo kleden en gedragen als een bekend persoon of fictief figuur. Vaak verschijnen ze even in de marge van een andere activiteit, zoals wanneer jullie op restaurant zitten of even uitrusten van een buitenactiviteit. Dan vullen ze even het ‘dood moment’ op door te verschijnen en jullie aan het lachen te brengen met wat ze doen. Door hun gedetailleerde maquillage en kledijkeuze lijken ze vaak als twee druppels water op het origineel. Dubbelgangers bestaan grofweg in twee categorieën: zij die echt lijken op hun beroemde subject, en zij die het gedrag van een beroemdheid imiteren met hun stem en acteerprestaties.

Wat voor dubbelganger moet ik boeken?

Als je op zoek bent naar de meest kwalitatieve dubbelgangers, moet je opteren voor karakter-dubbelgangers en niet enkel voor dubbelgangers die er enkel uitzien als iemand anders. Karakter-dubbelgangers zien er niet alleen zo uit als het origineel, ze bewegen en spreken ook zo. Dat maakt hen veel meer entertainend: je gaat gegarandeerd strijk als Mr. Bean zijn teddybeer innig knuffelt of onhandig niest in het gezicht van een toevallige voorbijganger.

doppelganger-mr-bean-e1434383448228

Hoe kies ik de juiste dubbelganger?

Niet elke dubbelganger past bij een vrijgezellenfeestje, hoe bekend ze ook mogen zijn! Een ontmoeting met Jack Sparrow interesseert de vrijgezel misschien helemaal niet. Het belangrijkste bij je keuze van een dubbelganger, is dat het helemaal in dezelfde lijn ligt als wat de vrijgezel verwacht. Het blijft immers een dag waarin deze persoon centraal staat, nodig dus niet Queen Elizabeth uit als je weet dat de vrijgezel eerder houdt van zangers als Robbie Williams of Freddy Mercury!

De 20 meest gevraagde beroemdheden op vrijgezellenfeestjes zijn:

 1. Arnold Schwarzenegger
 2. Lady Gaga
 3. Marilyn Monroe
 4. Robbie Williams
 5. Bono
 6. Abba
 7. Amy Winehouse
 8. Freddie Mercury
 9. Mr. Bean
 10. James Bond (Daniel Craig)
 11. David Beckham
 12. Jack Sparrow
 13. George Clooney
 14. Austin Powers
 15. Queen Elizabeth
 16. Borat
 17. Britney Spears
 18. George Michael
 19. Elvis
 20. Dolly Parton

Wat heeft een dubbelganger allemaal nodig?

De meeste dubbelgangers vragen niet veel, behalve een private plek om zich te kunnen omkleden en schminken. Vraag hen dus niet om zich in het toilet om te kleden!

vrijgezellenfeest

Photo credits Mr. Bean to Garry Knight

Delen