Idee voor een vrijgezellenfeest: mountainbiken

Is jouw vriend, de aanstaande bruidegom, een echte fietsfreak? Organiseer dan als vrijgezellenfeest een mountainbiketocht! Trek er samen met de vriendenclub op uit en ga wat rondrijden met de fiets. Onderweg kan je altijd eens onderbreken op een gepaste plaats om iets lekker te gaan drinken of eten. Zorg natuurlijk wel dat je niet te stijf bent, want de bruidegom zal nog moeten dansen!

Zelf een route uitstippelen voor de vrijgezellenmountainbiketocht

Zelf kan je op voorhand een volledige route uitstippelen die je zult gaan fietsen. Let er dan op dat je voor leuke wegen kiest en dat je niet op drukke hoofdwegen hoeft te rijden. Zorg er ook voor dat je langs de nodige cafés zal kunnen fietsen. Dit is niet altijd evident, maar onmisbaar voor een geslaagd vrijgezellenfeest. Zeker naar het einde toe is iets gaan drinken en eten een fantastische afsluiter. Je bent toch met de fiets, dus je kan wel een paar trappistenbieren drinken!

Als je met de mountainbike op pad zal gaan, is het ook leuk om enkele moeilijker berijdbare wegen te kiezen. Duidelijk iets voor echte mannen! Ga dan door het bos of de heide ergens in de buurt. Echte mountainbikers zijn niet bang om vuil te worden, toch?

Laat je helpen voor het vrijgezellenfeest

In bepaalde landen kan je bij een kantoor terecht waar er een kaart ligt met allemaal mountainbikeroutes. Met deze kaart kan je zelf je parcours uitstippelen. Op die manier kan je je route zo moeilijk of zo gemakkelijk maken als je zelf wilt. Hou dus rekening met iedereen en ook met de mensen die nog niet veel met een mountainbike hebben gereden. Op de kaart staat aangegeven wat de moeilijkheidsgraad is van de route.

Ook kan het internet hulp bieden om de leukste routes te ontdekken. Google even en je hebt er in een wip een paar gevonden! Zoek in je buurt of liever iets verder weg, er zijn geen limieten. Afdrukken, klaar en vertrekken maar!

Bespaar kosten en neem je gerief zelf mee

Om kosten te besparen, kan iedereen het best voor zijn eigen materiaal zorgen. Laat iedereen dus zijn eigen mountainbike meenemen om kosten te besparen. Als er iemand geen mountainbike heeft, is het een goed idee om eens rond te horen. Er zal altijd wel iemand zijn die zijn fiets voor deze speciale gelegenheid wilt uitlenen. Bovendien hebben de meeste echte mountainbikers wel meerdere modellen staan in hun fietsenstalling!

Zorg verder ook voor voldoende bidons met water. Op die manier kan je vermijden dat je uitgedroogd geraakt. Wie weet hoe lang zal je onderweg zijn zonder een café tegen te komen? Ook bananen en energierepen zijn onmisbaar om het zo lang mogelijk vol te houden. Is er nergens een plaats om onderweg te lunchen? Voorzie dan ook een goed lunchpakket zodat alle hongerige magen gevuld geraken!

Je zal niet met zekerheid weten waar je terechtkomt, dus neem ook gepaste fietskleding mee. Voor verschillende omstandigheden kledij voorzien zijn is een echte must.

mountainbiken1

Delen