Idee vrijgezellenfeest: workshop vuurspuwen

De meeste mannen staan in vuur en vlam voor hun geliefde met wie ze bijna zullen gaan trouwen. Natuurlijk, anders zouden ze de beslissing ook niet genomen hebben om in het huwelijksbootje te stappen. Een goed idee als vrijgezellenfeest voor degene die brandend verliefd is, is om een workshop vuurspuwen te doen. Deze workshop is spannend en zeker iets voor echte mannen. Het is misschien wel een kunstje dat je van pas zal komen! Leuk is het voor de bruidegom om op de huwelijksdag zijn brandende liefde aan zijn echtgenote te verklaren… Of andersom natuurlijk ook.

Leren vuurspuwen als vrijgezellenfeest

Vuurspuwen is de act waarbij iemand met de mond brandstof sproeit, dat met een fakkel of andere vuurbron tot ontsteking zal worden gebracht. Meestal zal je een echte steekvlam kunnen spuwen. Vuurspuwen is magnifiek en is vooral heel fijn om te doen als het al donker is. Zo is het effect vele intenser. Als je al een zo’n act hebt kunnen bewonderen, kan je meteen denken hoe het er zal uitzien!

Hoe kan je vuurspuwen? Doop je fakkel in de olie, steek hem aan, neem een hap olie, hou de fakkel met gestrekte armen voor je uit en sproei de olie in de fakkel. Het is de bedoeling om de olie echt te vernevelen, omdat deze anders niet zal branden. Neem daarvoor wat olie in je mond, zet je lippen naar binnen alsof je geen gebit hebt en pers de olie erdoor. Oefen voordat je met olie probeert zeker eens met water. Als dat lukt, kan je aan het echte werk beginnen. Let er op dat je altijd in de richting van de wind spuwt, anders zal je gezicht er niet meer zo goed uitzien. Ook moet je erop letten dat je met z’n allen naar dezelfde kant spuwt.

Wat heb je nodig voor een workshop vuurspuwen

Meestal zal de persoon die de workshop vuurspuwen geeft alles voorzien. In principe heb je niet meer nodig dan olie en een fakkel.

Vuurspuwen doe je altijd met olie en dus nooit met spiritus, alcohol, benzine, terpentine of een andere brandbare stof. De enige reden dat je niet onmiddellijk je gezicht zal verbranden, is dat olie redelijk slecht brandt. Als je olie hebt ingeslikt, moet je meteen naar de huisarts gaan. Waarschijnlijk zal je maag leeggepompt moeten worden in het ziekenhuis!

Veiligheid staat voorop bij een workshop vuurspuwen

Aangezien de aanstaande bruidegom er nog goed uit moet zien op de dag van het huwelijk, staat veiligheid voorop. Je wilt natuurlijk niet dat je de verkeerde brandbare stoffen in je lijf krijgt en dat je lippen eraf branden. Het is dus aangeraden hiervoor een echte workshop te nemen, want anders zal het lastig zoenen worden zo vlak na het jawoord.

Voor dat je ook maar één druppel vloeistof in je mond neemt, moet je duidelijke instructies krijgen. Pas daarna mag je echt aan de slag gaan en hopelijk ben je aan het einde van de workshop een volleerd vuurspuwer.

vuurspuwen1

Photo credits to Williammathis2 (photo 1), C.-04 (photo 2)

Delen