Een knotsgek vrijgezellenfeestje met ZORBING!

Vrijgezellenfeest zorbing

Zorbing is een geniale vrijgezellenactiviteit waarbij je samen met je vrienden elk in een gigantische plastic bal wordt geritst. Je wordt vervolgens samen van een helling gerold, en het enige wat je dan nog kunt doen, is de effecten van de zwaartekracht ondergaan… rollen maar!

Sneeuwbal

Hoe gekker je vrijgezellenfeestje, hoe leukere herinneringen je er achteraf aan overhoudt. Dat moeten de uitvinders van zorbing hebben gedacht, toen ze voor het eerst een gigantische plastic bal ontworpen waarin een mens zich kan inritsen. Als je samen met je vrienden een keertje aan zorbing gaat doen, ga je tranen van het lachen. Het gebeurt altijd op een afgesloten parcours, dus je hoeft geen angst te hebben dat je van een klif kunt rollen in een cactussenveld. Binnen in de bal zitten ook verschillende stootkussens die je beschermen tegen een val. Er staat je dus niets in de weg om de controle volledig los te laten en als een sneeuwbal de helling af te rollen!

Zwembad

Een gelijkaardig principe wordt ook gebruikt in zwembaden. Mensen worden in een gigantische, waterdichte bal geritst en daarna worden ze in een zwembad gezet. Hopeloos proberen ze dan recht te staan in hun bal, maar altijd tevergeefs want ze gaan steevast onderuit tot hilariteit van zichzelf en de omstaanders. Als je zorbing wil doen in het water, kun je met je vrienden naar een waterpark gaan waar dat wordt georganiseerd. Het voordeel hierbij is dat je samen met je vrienden in een bal kunt kruipen, en niet apart één voor één de helling af wordt gerold zoals bij klassiek zorbing. Zo kun je allemaal tegelijk wat gek doen in de zorbingbal, en zelfs moedwillig botsingen veroorzaken om de ander te proberen doen vallen. Zorg zeker voor iemand die dit hilarische schouwspel fotografeert!

zorbing

Bubbelvoetbal

Naast waterpret kun je minstens evenveel plezier beleven met bubbelvoetbal. Net zoals bij gewoon voetbal heb je bij bubbelvoetbal twee goals, een veld en twee teams. Het enige verschil is hierbij dat iedereen met handen en bovenlichaam in een grote opblaasbare bal zit opgesloten. Een grote opening boven je hoofd zorgt voor de nodige luchttoevoer en voor de rest zit je opgesloten in je bubbel. Zo moet je proberen voetbal te spelen, maar dat is helemaal geen sinecure. Als je allemaal samen achter dezelfde bal probeert te gaan, leidt dat onvermijdelijk tot botsingen. Daarbij kaatsen diegenen die zijn gebotst van elkaar weg. Een botsing doet geen pijn, want de klap wordt helemaal opgevangen door je omhulsel, maar een derde speler zal er natuurlijk vandoor gaan met je bal. Bij bubbelvoetbal is het dus de bedoeling om de andere spelers zich zoveel mogelijk tegen elkaar te laten uitspelen. Zo krijg jij vrij spel, en kun je op het juiste moment toeslaan door er met de bal vandoor te gaan!

Delen