Opdrachten voor een vrouwen vrijgezellenfeest: de ultieme lijst

vrijgezellenfeest vrouwen opdrachten


Het is een gewoonte om een toekomstige bruid tijdens haar vrijgezellenfeest het vuur aan de schenen te leggen met allerlei gekke opdrachten. Die traditie houden we graag in ere: we somden de leukste opdrachten voor vrouwen (of voor mannen) voor je op, onderverdeeld in categorieën:

Opdrachten die geld opbrengen
Humoristische opdrachten
Romantische opdrachten
Creatieve opdrachten
Avontuurlijke opdrachten
Onthullende en ietwat gênante opdrachten

Opdrachten die geld opbrengen


Een vrijgezellenfeest bijwonen kan al snel duur worden: je betaalt voor allerlei activiteiten, een uitgebreid restaurantbezoek en dure cocktails in de kroeg. Daarbovenop word je geacht de vrijgezel een hele avond te trakteren. Het kan daarom leuk zijn om op een speelse manier een extra centje te verdienen. Maar omdat casino’s best gevaarlijk kunnen zijn (zeker na enkele biertjes), tonen wij je enkele ‘bravere’, winstgevende spelletjes.

Word straatmuzikante tijdens je vrijgezellenfeest

Een klassieker onder de uitdagingen. Eentje voor vrouwen met zangtalent – of nog beter: zonder! Stuur het arme slachtoffer de straat op en laat haar zingen voor geld. Ze mag natuurlijk enkel stoppen wanneer ze een bepaald bedrag verzameld heeft. Is de toekomstige bruid een beetje verlegen, dan kan je ook met de hele groep een koor vormen.

Verkoop eens wortelen… in een konijnenpak

Een uitdaging die voor heel wat hilariteit zorgt: verkleed de toekomstige bruid in een konijn en laat haar wortels verkopen. Om in het thema te blijven, kan je bijvoorbeeld in een park rondlopen en voorbijgangers aanspreken.

Huwelijksfonds

geld
Dit spel kan je tijdens het hele vrijgezellenfeest spelen. Het enige wat je nodig hebt is een bokaal om het geld in te verzamelen. Hoe het werkt: de toekomstige bruid kiest aan het begin van de avond enkele dingen die de gasten niet mogen zeggen of doen op haar feest. Als iemand betrapt wordt op een van deze verboden dingen, moet zij een bijdrage leveren aan het huwelijksfonds. Dit bedrag wordt op voorhand afgesproken maar is meestal redelijk laag. Enkele voorbeeldjes van verboden dingen:

  • Vloeken
  • De woorden ‘bruid’, ‘vrijgezellen’ of de naam van de bruidegom noemen
  • Van haar drankje drinken voor de bruid drinkt

Een variant op dit spel: iedereen krijgt een veiligheidsspel opgespeld. Als iemand een andere gast betrapt op een van de verboden dingen, dan moet de zondebok zijn speld afgeven aan degene die haar betrapt heeft. Wie op het einde van de avond de meeste spelden heeft verzameld is de winnares. Voorzie voor haar een kleine prijs.

Euro’s afsnoepen

Dit spelletje wordt gespeeld tijdens het stappen en is iets uitdagender. Voor je de stad in trek,t neem je een wit T-shirt waarop je een heleboel snoep naait. Schrijf vervolgens bovenaan het T-shirt ‘Eet een snoepje voor €1’. Laat de vrijgezel dit T-shirt aantrekken en stap de kroeg binnen.

Het is de bedoeling dat zij kandidaten vindt (liefst mannen) die de snoepjes van haar T-shirt willen opeten. Let op: ze mogen hiervoor enkel hun mond gebruiken en moeten dus dicht tegen de bruid aan kruipen. In ruil voor het snoepje ontvangt de bruid 1 euro. Wanneer het hele T-shirt leeg geknabbeld is, kan ze zich met de opbrengst een extra cocktail kopen.

Ondeugende cupcakes verkopen

penis-cupcake-e1431960997177
Als je liever geen bende dronken mannen rond je hebt hangen, zal deze volgende opdracht je meer aanspreken. Bak, voordat je op kroegentocht vertrekt, een heleboel cupcakes met je gasten. Je kan deze allerlei ondeugende vormen geven: in de vorm van borsten, seksspeeltjes, fallusvormig etc.

Het is de bedoeling dat de bruid deze cupcakes tijdens het stappen probeert te verkopen. In het begin van de avond kan het wat gênant zijn om deze uitdagende cakejes aan te prijzen. Maar naarmate de avond vordert – en de omstaanders dronken worden – zullen ze ongetwijfeld als zoete broodjes verkopen!

Gratis drankjes versieren

flirten
Ook dit spel wordt gespeeld tijdens het uitgaan. Hier verdien je geen extra centjes, maar bespaar je op je barrekening. De bedoeling is dat de gasten onderling een wedstrijd houden om te zien wie het meeste mannen kan versieren. Hun missie is pas geslaagd als ze de mannen zover krijgen hen op een drankje te trakteren.Dit spel zorgt voor een gezonde concurrentie tussen je gasten én laat je drinken op de kosten van een ander. Goed voor uren plezier, zonder jezelf in de schulden te steken.

Ruiltocht

Bij deze opdracht verdien je geen geld, maar kan je wel een mooi voorwerp bemachtigen! Stuur de bruid op ruiltocht met een voorwerp dat niet veel waard is. Bijvoorbeeld een ei of een balpen. Zij moet dan vragen aan mensen of ze dat voorwerp kan ruilen voor een ander. Het is de bedoeling dat ze uiteindelijk een voorwerp met een hogere waarde verkrijgt. Je kan deze opdracht ook in een thema stoppen zodat ze een object in dat thema moet bekomen. Enkele voorbeelden: een voorwerp waarmee ze haar nieuwe huis kan decoreren, iets dat ze kan gebruiken in het huwelijk…

naar boven

Humoristische opdrachten voor een vrouwen vrijgezellenfeest


Een vrijgezellenfeest is pas geslaagd als de toekomstige bruid op het einde van de dag met een gelukzalige glimlach haar bed in kruipt. Met deze activiteiten verzeker je dat er heel wat afgelachen zal worden op deze speciale dag.

Uitdagende ballonnen

ballonnen
Maak voor het vrijgezellenfeest een lijst op met grappige uitdagingen waaraan je je gasten wil onderwerpen. Dit kan gaan van het doen van een ondeugend dansje tot je mond proberen vullen met zoveel mogelijk marshmallows. Knip de lijst in stukjes zodat op elk papiertje een uitdaging staat. Stop deze papiertjes in een ballon en blaas deze vervolgens op.

Tijdens het feest mogen de gasten één voor één een ballon uitkiezen en proberen te doen ontploffen door erop te gaan zitten. Als ze hierin geslaagd zijn moeten ze de uitdaging luidop voorlezen en uitvoeren. Dit spelletje zal je tranen van het lachen bezorgen.

Piñata meppen

vrouw-pinata
Iedereen heeft weleens een Hollywood-film gezien waarin er op een feestje een piñata kapot geslagen wordt. Gelukkig kan je deze ook bij feestwinkels in onze buurt kopen. Bestel voor het vrijgezellenfeest een piñata die in jullie thema past (bv. in de vorm van een discobal of een bruidegom). Je kan deze vullen met allerlei hebbedingetjes, gaande van snoepjes tot pikante speeltjes. Hang de gevulde piñata vervolgens op aan een boom.

Blinddoek de gasten en laat hen om beurt op de piñata slaan tot hij stuk gaat. Om dit extra moeilijk te maken kan je de gasten eerst enkele rondjes rond hun as laten draaien. Hun gestuntel zal om te gieren zijn.

Standbeeld spelen

Deze opdracht is ideaal voor tijdens een avondje uit. Het gaat als volgt: iemand in de groep krijgt een fluitje of codewoord toegewezen. Elke keer als er op het fluitje geblazen wordt of als het codewoord gezegd wordt, moet iedereen bevroren blijven staan.

Het is hierbij ook grappig om iemand expres in een gênante situatie te brengen. Wacht tot een vriendin aan de bar een drankje staat te bestellen. Wanneer ze in het midden van een zin is, blaas je op het fluitje. De verwarring op de gezichten van omstaanders is ongetwijfeld goud waard.

DD-cup?

borsten
Koop voor de vrijgezel een paar opblaasbare borsten en maak die vast aan haar beha. Laat haar daarover een T-shirt aantrekken met de tekst ‘Squeeze me!’. De ideale manier om tijdens een vrijgezellenfeest in een café of dansclub flink wat mannen beet te nemen.

Zorg voor je man

De toekomstige bruid moet natuurlijk bewijzen dat ze goed voor haar man kan zorgen voor ze met hem kan trouwen. Geef haar een ei in het begin van de dag of avond. Dat ei symboliseert haar man en ze moet de hele avond voor het ei zorgen. Als het ei breekt, moet de bruid een opdracht volbrengen of wordt ze gestraft. Je kan het allemaal wat realistischer maken door het gezicht van de bruidegom op het ei te tekenen en er zijn naam bij te zetten.

Drink de bruidegom

drinken
De bruid moet voor elke letter van de naam van de bruidegom een drankje drinken dat met die letter begint. Als haar verloofde bijvoorbeeld Joost heet, dan drinkt ze jenever, Orval, … Als de bruidegom een lange naam heeft, spreid je deze opdracht best over de hele dag of help je de bruid met drinken!

Wie is de bruidegom?

Stuur de bruid op pad met verschillende foto’s van vrouwen en mannen. Op een van deze foto’s staat haar toekomstige. Laat haar aan voorbijgangers vragen om te raden wie haar verloofde is. Voorzie een kleine beloning zoals een snoepje voor de mensen die juist gokken. Het is een grappig zicht om te zien hoe mensen proberen raden wie de toekomstige is, zeker als je hen vraagt hun keuze uit te leggen!

Wie is het?

Laat alle gasten een voorwerp meenemen dat symboliseert hoe ze de bruid ontmoet hebben. Als je de bruid bijvoorbeeld ontmoet hebt in de basisschool kan je een springtouw meebrengen of haar favoriete speelgoed van toen. De bruid moet dan raden van wie welk voorwerp is. Er komen gegarandeerd ook grappige verhalen en anekdotes aan bod!

naar boven

Romantische opdrachten

Love Story

Het is de bedoeling om  een leuk liefdesverhaal te maken over de bachelorette. Iemand moet gereed staan om dit verhaal te filmen, zodat de bachelorette het vaker kan bekijken, ook nadat ze is getrouwd, kan ze het met haar echtgenoot er naar kijken.

De deelneemsters zitten in een kring en de eerste persoon begint … “Er was eens een heel mooi meisje genaamd (naam Bachelorette) De volgende persoon pakt de draad van het verhaal op en gaat verder enz.

Als iemand die aan de beurt is hakkelt, of niets weet te zeggen binnen 3 seconden, moet die meteen uit de kring. De laatste persoon die over blijft, moet het verhaal een “happy end” geven en krijgt voor haar creatieve talent een cadeau. 

Recept voor de eeuwige liefde

Bestaat het recept voor ‘l’amour éternel’? Natuurlijk! Maar om het te weten te komen, zal de verloofde te rade moeten gaan bij enkele experts. Laat haar daarom verschillende voorbijgangers ondervragen (een koppel, een mannelijke en/of vrouwelijke vrijgezel, een bejaarde…) en ze zal zeker heel wat nuttige en grappige tips te horen krijgen!

De ‘Ik hou van je’-uitdaging

i-love-you (1)
Een leuke opdracht voor taalliefhebbers: de vrijgezel moet op straat mensen aanspreken en zo veel mogelijk vertalingen verzamelen van het liefdesverklaringszinnetje bij uitstek. ‘I love you’ en ‘Ich liebe dich’ kennen we allemaal, maar hoe luidt het in het Russisch of Japans? In plaats van voorbijgangers de zin op papier te laten zetten, kan je hen ook vragen om hem in de camera te zeggen. Daar kan je vervolgens een mooi filmpje van maken.

Kussen verzamelen

Tijdens een vrijgezellenfeest mag de toekomstige bruid ook al eens verwend worden. Voor deze uitdaging moet ze een bepaald aantal kusjes krijgen van mannen. Om het leuk te maken, kan je haar bijvoorbeeld zeggen dat ze enkel gezoend mag worden door kerels jonger dan dertig jaar. Neem bovendien van elk zoenmoment een foto voor een mooi souvenir

naar boven

Creatieve opdrachten


Het succes van een vrijgezellenfeest hangt in grote mate af van de activiteiten die er gedaan worden. Je gaat best op zoek naar spelletjes die toegankelijk zijn, goedkoop én overeenstemmen met de interesses van de vrijgezel. Steekt je vriendin graag de handen uit de mouwen? Dan zal ze zeker genieten van deze creatieve opdrachten:

Toiletbruidsjurk

Dit is een creatieve activiteit waarbij de gasten toiletpapier als materiaal krijgen om een bruidsjurk te ontwerpen. Je kunt afhankelijk van het aantal gasten twee of meer teams van 2 personen vormen.

Elk team krijgt een model op wie een bruidsjurk van toiletpapier gedrapeerd moet worden.
Ieder team krijgt hetzelfde aantal toiletrollen.  De opdracht luidt om binnen tien minuten een droombruidsjurk te draperen op het model. Je kunt de tijd ook verkorten om de spanning te verhogen.
Tien minuten is een goede tijd om in te stellen voor de teams om deze taak te volbrengen. Na tien minuten is het tijd om elke ‘bruid’ hun jurk te laten presenteren, en een van de teamleden bespreekt hun inspiratie. De gastvrouw kiest vervolgens haar favoriete jurk. De winnaar krijgen een presentje.

Eigen film maken

film vrijgezellenfeest
Is de toekomstige bruid een echte filmfreak of staat ze gewoon graag in de spotlight? Dan is het een leuk idee om samen een film te maken. Je kan dit zo gek maken als je zelf wil: zo kan je bijvoorbeeld een parodie maken op bestaande filmscènes. Of je kan ook een commercial maken rond de bruid. Laat jullie creativiteit de vrije loop!

Je kan dit helemaal zelf organiseren (zelf camera’s voorzien, een scenario schrijven, kostuums verzamelen én acteren) of een feestorganisatie inschakelen. Zij kunnen jullie met de praktische kant helpen zodat jullie de dag zelf enkel moeten acteren én genieten. Na afloop wordt jullie productie op een schijfje gezet zodat je altijd kunt terugkijken op jullie 15 minutes of fame.

Lipdub opnemen

party_vrouwen_vrijgezellenfeest
Lijkt een film maken wel leuk maar iets te ingewikkeld? Dan kan je een lipdub opnemen. In deze videoclip kan je je gasten een nummer laten playbacken en/of uitbeelden met de gekste dansmoves. Je kan hiervoor de straat op trekken en de hele stad op stelten zetten.

Een lipdub wordt meestal opgenomen in 1 take. Het opnameproces duurt dus veel minder lang dan bij een film, maar je moet wel op voorhand oefenen. Het is een leuk idee om jullie lipdub-clip op het avondfeest van de bruiloft te projecteren. Als jullie de choreografie nog kennen, kunnen jullie zelfs een heuse live performance geven.

Zelf een paspop maken

De meeste vrouwen dromen vanaf hun kindertijd over hun trouwjurk. Als je de perfecte jurk hebt gevonden, is het zonde om deze maar één dag te kunnen dragen. Maar wie zegt er dat je je trouwjurk na de bruiloft moet verstoppen in een kast? Je kan hem evengoed op een paspop etaleren zodat je er elke dag plezier aan hebt. Deze paspop kan je in de winkel kopen of je kan zelf eentje maken op het vrijgezellenfeest.

paspop2

Voor deze opdracht moeten je gasten zich vuil durven maken en heb je een vuilniszak, gips, verband en verf nodig. Je begint met een jurk te maken van de vuilniszak. De bedoeling is dat de bruid deze jurk aantrekt. Vervolgens gaan de andere dames aan de slag met gips en verband. Hiermee bedekken zij het bovenlichaam van de bruid zodat ze een gipsen afdruk van haar vorm hebben. Eens je deze uitgeharde afdruk hebt, plaats je deze op een standaard.

Nu je de vorm van de paspop hebt, is het tijd voor het leuke werk: decoreren. Maak met de verf mooie schilderwerkjes op het gips. Zorg wel dat het geheel niet te schreeuwerig wordt. De bruidsjurk moet de grootste blinkvanger blijven.

Avontuurlijke opdrachten voor een vrouwen vrijgezellenfeest

strand

Wanneer je aan een vrijgezellenfeest denkt, denk je meestal aan een wild feest met veel drank en strippers. Maar misschien is dit helemaal je stijl niet? Je kan je laatste momenten als vrijgezel ook op een meer speelse manier vieren. Wij geven je enkele spelletjes mee die van je feest een heus avontuur maken, zonder dat iedereen zich de volgende dag belabberd voelt.

Houd de dievegge!

Als de vrijgezel niet zo goed is in wortelen verkopen en bedelen vernederend vindt, staat ze misschien wel open voor iets extremer. Voor deze doe-opdracht moet ze iets stelen uit een supermarkt. Maar wat ze niet weet, is dat jij het personeel op de hoogte gebracht hebt van haar komst. Wat zal ze doen wanneer ze betrapt wordt? Spannend!

Stereotypes fotograferen

fotografie
Een ander spelletje dat je leuk beeldmateriaal oplevert, is het fotospel rond stereotypes. Het enige dat je hiervoor nodigt hebt is pen, papier en een camera. Maak voor het feest een lijst met alle stereotypes die je kan bedenken. Voorbeeld: een grijze zakenman, een gebruinde atleet, een bejaarde Aziatische vrouw, een blondine uitgedost in het roze etc.

Wanneer je iemand uit de lijst spot, neem je er een foto mee als bewijs. Het doel van het spel is om te zien wie er het meeste stereotypes van de lijst kan schrappen. Hoewel het erg plezierig is, is dit spel niet aan te raden voor de verlegen vrijgezel.

Het namenspel

De opzet van het namenspel is simpel: je kiest aan het begin van de avond een vaak voorkomende mannennaam (of de naam van de toekomstige bruidegom). Het is de bedoeling dat, doorheen de avond, alle meisjes zoveel mogelijk handtekeningen proberen te verzamelen van personen met deze naam. Voorzie een prijs voor de uiteindelijke winnaar. Je kan ook een extra twist aan het spel geven: elke keer als iemand een handtekening bemachtigt, mag zij de andere meisjes een opdracht geven. Dit kan gaan van een shotje drinken tot een gênant dansje doen. Plezier verzekerd!

Maar let wel op: niet elke man waardeert het dat een groep vrouwen hem zomaar op straat aanklampt. Je speelt dit spel daarom best in een uitgaansbuurt of locatie met een losse sfeer.

Lookalikes verzamelen

In plaats van naamgenoten van de bruidegom te zoeken, kan je ook op zoek gaan naar lookalikes van hem. Een iets moeilijkere opdracht, maar daarom niet minder leuk! Laat ze met de bruid op de foto gaan, dat levert sowieso grappige foto’s op, zeker als de man heel erg op de bruidegom lijkt!

Lekkere lijven verzamelen

Een kleine variatie op een vorige opdracht: sprokkel dit keer geen kiekjes van allerlei verschillende mannen bijeen, maar vraag hen om hun T-shirt uit te trekken en de verloofde te vergezellen op de foto.
party vrijgezellenfeest

Exen verzamelen

Bedruk een T-shirt met de namen van de bruid haar exen, one-night-stands of crushes. De bruid moet op zoek naar mannen met dezelfde naam, zij mogen dan hun naam doorstrepen. Voor elke naam die op het einde van de avond nog niet doorstreept is, moet de bruid een slok of drankje drinken.

naar boven

Onthullende en ietwat gênante opdrachten


Een vrijgezellenfeest is de laatste ultieme girlsnight van de vrijgezel. Op dit feest heerst er doorgaans een losse sfeer en is er geen plaats voor taboes. Met deze vrijgezellenfeest opdrachten voor vrouwen, krijg je zelf de meest verlegen gaste uit haar comfortzone:

Slip(pertje)

Deze activiteit eist wat voorbereiding. De bachelorette, moet alle uitgenodigde dames vragen een slipje te kopen, te verpakken en mee te nemen naar de party. Het slipje moet de persoonlijkheid van de eigenaar weerspiegelen. De bedoeling is om op het slipje in een doos te doen als men op de party aankomt. Als iedereen haar slipje in de doos heeft gedaan, gaan ze in een kring op de vloer zitten. De bruid zit in het midden en neemt een pakje uit de doos. Ze opent het pakje en bestudeert het slipje van alle kanten en begint uit te wijden waarom ze zeker weet van wie dat slipje is. Zonder de naam te noemen vertelt ze allerlei over de eigenaresse van het slipje, ze mag het zo gek maken als ze het maar wil. Tenslotte roept ze de vermoedelijke eigenaresse van het slipje, en die moet het aandoen. Als alle slipjes zijn verdeelt, wordt het natuurlijk grote hilariteit, als blijkt dat de meeste naar de verkeerde persoon zijn gegaan. De gastvrouw moet voor elke verkeerde gok , een shot nemen. De deelneemsters mogen het slipje dat hun is toegewezen houden, of het van hen is of niet.

Bewijs van maagdelijkheid

vrijgezellenfeest vrouwen
Help! De bruid mag enkel in het huwelijksbootje stappen als ze haar maagdelijkheid kan bewijzen! Gelukkig kan je daarvoor terecht bij de politie. Maak zelf een certificaat, verkleed de verloofde in een jonge maagd (met bijvoorbeeld vlechtjes en een Spongebob-shirt) en drop haar in een politiekantoor. Deze doe-opdracht is pas geslaagd als de vrijgezel met een ondertekend blad papier terugkomt!

Workshop flirten

Het feit dat de bruid ten huwelijk gevraagd is, toont aan dat ze over enige flirttechnieken beschikt. Maar het is niet omdat ze weldra officieel vrijgezel af is, dat ze deze nooit meer mag gebruiken.

Het is daarom een leuk idee om samen met de meisjes een workshop flirten te volgen. Want hoe flirt je eigenlijk? De toekomstige bruid kan er tips krijgen over hoe ze een gezonde spanning in haar huwelijk kan houden, terwijl de single bezoeksters nieuwe manieren kunnen ontdekken om hun droomprins te veroveren. Zo gaat iedereen tevreden naar huis!

2 waarheden, 1 leugen

Dit is een geweldig kennismakingsspel dat je zeker kan gebruiken als opdracht voor je vrijgezellenfeest. Iedereen moet zich voorstellen en drie dingen over zichzelf vertellen. Twee van die dingen zullen waar zijn, eentje een leugen. De andere gasten moeten zien te achterhalen welke deze zijn. Dankzij dit spel wordt het ijs meteen gebroken en heeft iedereen genoeg gespreksstof om een hele avond te kletsen.

Ik heb nog nooit

‘Ik heb nog nooit’ is een klassiek drankspel. Het heeft zijn populariteit voor een groot deel te denken aan zijn simpele opzet: iedereen zegt op zijn beurt ‘Ik heb nog nooit..’ en vult aan met iets dat zij nog nooit gedaan hebben (bv. ‘Ik heb nog nooit 2 mannen op 1 avond gekust’). Als iemand uit de groep dit wel al heeft gedaan, moet ie een flinke teug drinken.

Als iedereen elkaar goed kent is het leuk om bewust gênante verhalen van de anderen naar boven te halen. Na enkele drankjes worden de opgaves steeds ondeugender en kom je verassende dingen te weten over je vrienden.

vrijgezellenfeest vrouwen1

Gênante ballonnen

Deze opdracht wordt het best binnenhuis gespeeld. Alle meisjes moeten een gênant verhaal van hen op een briefje papier schrijven, dit opplooien en in een ballon steken. Vervolgens worden alle ballonnen opgeblazen en door de kamer gegooid. Elk meisje krijgt een naald en mag een ballon doorprikken. Nadat zij het gênante verhaal daaruit heeft voorgelezen, moeten de andere meisjes raden wie dit heeft meegemaakt.

Als je weinig inspiratie hebt, kan je enkele algemene vragen aan de meisjes stellen. Voorbeelden: ‘Wat is de gekste plaats waar je seks had? Wat is het gênantste dat je dronken hebt gedaan?’

Most likely to

vrijgezellenfeest vrouwen2
Hier heeft elke gast een set kaartjes nodig, waarbij elk kaartje de naam van een andere gast bevat. Dus als er 10 meisjes spelen, moet iedereen 10 kaartjes vasthebben. Ieder om beurt leest een stelling luidop, genre ‘Meest geneigd om als volgende te trouwen’. Elke speler houdt dan het kaartje omhoog met de persoon bij wie zij dit zien passen. Diegene die de meeste stemmen op haar naam krijgt, neemt een shotje.

Waar of vals – bruid editie

Deze vrijgezellenfeest opdracht voor vrouwen vergt enige planning vooraf. Voor het vrijgezellenfeest vraag je aan de gasten en andere vrienden van de toekomstige bruid om gênante verhalen en grappige feiten over haar door te geven. Hieruit stel je een lijst van 10 tot 20 vragen samen.

Op de avond van het feest kan je dan een kleine quiz over de vrijgezel houden. Vraag alle aanwezigen of ze denken dat een bepaalde stelling juist of fout is. Wie verkeerd gokt moet een beschamend verhaal over zichzelf vertellen of kan kiezen voor een shotje.

vrijgezellenfeest vrouwen3

Play-Doh Penis opdracht

Voor de spel verdeel je de groep in twee teams. Voor elk team stel je een arsenaal aan klei beschikbaar. Het is de bedoeling dat elk team een perfecte penis boetseert binnen de 90 seconden. Het winnende team mag dan een ‘straf’ bedenken voor de verliezers. Dit hoeft daarom geen lijfstraf te zijn, een ad fundum volstaat meestal wel.

Gewaagde stoelendans

We hebben allemaal weleens de stoelendans gespeeld. Dit spel is hier een pikantere variant op. De bedoeling is dat alle gasten in een cirkel gaan zitten. Terwijl er muziek speelt wordt er een sekspeeltje doorgeven. Wanneer de muziek stopt, valt diegene die het speeltje op dat moment vasthoudt af. De persoon die uiteindelijk als laatste overblijft mag het sekspeeltje mee naar huis nemen. Dat is meteen een leuk aandenken aan deze vrijgezellenfeest opdracht.

Mysterieuze zak

vrijgezellenfeest vrouwen4
De opzet hier is simpel: neem een zak en plaats hierin uitdagende spullen zoals een vibrator, glijmiddel en condooms. Blinddoek de gasten en laat ze in de zak tasten. Elke gast moet daarna opschrijven wat zij denkt gevoeld te hebben. Nadat iedereen zijn antwoorden heeft neergeschreven, open je de zak en kijk je hoeveel je er correct had. Diegene met het meeste juiste antwoorden krijgt de inhoud van de zak cadeau.

Ezeltje prik voor gevorderden

vrijgezellenfeest vrouwen5
Ezeltje prik is een heel populair kinderspel dat je ook als opdracht voor een vrouwen vrijgezellenfeest kan gebruiken. De bedoeling hier is dat de spelers geblinddoekt worden en de staart op de juiste plaats op een ezel prikken. Op het vrijgezellenfeest kan je de foto van de ezel vervangen door een foto van een knappe man (of van de bruidegom). De staart vervang je door een penis. Zorg ervoor de naam van iedere gast op de namaakpenis staat. Zo kan je op het einde zien wie er het dichtste bij haar doel was.

Erotisch gebak

vrijgezellenfeest vrouwen6

Deze opdracht is ideaal als de bruid een zoetekauw is. Koop voor het feest enkele fallus-vormige bakschalen en bak de lievelingstaarten van de vrijgezel. Bak er genoeg zodat 4 verschillende teams het spel kunnen meespelen. Zet de taarten vervolgens op een tafel met een hele hoop decoratie – denk chocoladeschilfers, eetbare glitters en pareltjes en glazuur in allerlei kleuren.

De 4 teams krijgen elk 5 minuten de tijd om hun taart te versieren en te zien wie de meest creatieve peniscake kan maken. Je kan verschillende winnaars kiezen: welke taart is het grappigste? Welke het meest realistische?

Opblaas-bruidegom

Deze vrijgezellenfeest doe-opdracht is geschikt voor wanneer het feestgezelschap de stad intrekt. Knoop aan het begin van de avond een opblaaspop vast aan de pols van de vrijgezel. Het doel van het spel is dat zij doorheen de avond mannen overtuigt om kledingstukken af te geven. De opdracht is geslaagd als de opblaaspop op het einde van de avond volledig aangekleed is.

naar boven

Delen