Een roadtrip met de bus op je vrijgezellenfeest

vrijgezellenfeest roadtrip

Als je hebt beslist om een legendarisch vrijgezellenfeestje te organiseren, vergeet dan de traditionele vrijgezellenopdrachten en drinkspelletjes. Doe eens iets wat tot ieders verbeelding spreekt! Een roadtrip met een busje is zo’n originele manier om je vrijgezellenfeest te vieren. Onderweg luister je naar leuke muziek en ’s avonds overnacht je allemaal samen ergens in een gezellig hostelletje. Die drinkspelletjes kunnen dan misschien toch nog van pas komen.

Je hoeft er niet noodzakelijk een hele roadtrip van te maken. Het kan ook een daguitstapje zijn, jij beslist. Als je kiest voor een daguitstap, kun je een feestbus huren met chauffeur. Zo’n bus is helemaal als een café ingericht: met een bar, een te gekke muziekinstallatie, mooie decoratie en kleurrijke verlichting. Sommige partybussen hebben zelfs een open balkon! Met een feestbus bevindt je je in een rijdende disco terwijl je je van de ene plek naar de andere begeeft, bijvoorbeeld van het bos waar de schattenjacht doorging of het casino naar de kroeg in de stad.

Om je alvast voor te bereiden, zijn hier een aantal dingen die je niet mag vergeten als je een bus gaat huren:

  1. Zoveel mogelijk van je beste vrienden
  2. Muziek: leuke roadtripliedjes zijn Take Me Home Country Boy van John Denver en Money For Nothing van de Dire Straits.
  3. IJskoud bier
  4. Compacte barbecue en veel barbecuevlees
  5. Themakleren (als je vrijgezellenfeest een bepaald thema heeft)
  6. En niet te vergeten: een BOB!

Aaneenschakeling van citytrips

Een van de meest memorabele dingen om te doen met een busje, is samen met je vrienden een weekje rondrijden door Europa. Zo kun je vertrekken in Amsterdam en dan achtereenvolgens (een van) de hippe steden Berlijn, Praag, Krakau en Boedapest bezoeken. Terugkeren doe je dan via Bratislava, Wenen, München, Frankfurt en Brussel. In deze steden zijn trouwens ook zogenaamde party hostels te vinden: jeugdherbergen die zich roemen op de beruchte feestjes die er plaatsvinden! Zo staat de Greg&Tom Party Hostel in Krakau garant voor een dolgedraaid feestje. Voor slechts 40 zloty, omgerekend 10 euro, drink je heel de avond shotjes à volonté en bezoek je gratis vijf van de beste clubs in het centrum van deze meest bruisende stad van Polen. Ook Praag kent een aantal beroemde party hostels, waaronder Hostel Elf. Daar krijg je veel meer dan een kamer alleen, zoals bij veel andere ‘normale’ hostels en hotels. Je wordt er om te beginnen verwelkomd met een drankje voor je het weet raak je aan de praat met de andere internationele gasten. Er is een grote cocktailbar waar een deejay continu muziek draait. Alle nieuwe gezichten die je er tegenkomt lijken elkaar al jaren te kennen, hoewel ze elkaar nog maar een paar uur geleden hebben ontmoet. In tegenstelling tot Greg&Tom, waar de kelder van de hostel is omgebouwd tot discotheek, heeft Hostel Elf enkel een ontzettend gezellige leefruimte met veel zetels en kussens, en een overdekt terras in indianenstijl. Hier vindt elke avond een preparty plaats, met veel wodka en absinth, die zich daarna verplaatst naar het centrum van Praag. Ook Brussel, Amsterdam, Boedapest en veel andere Europese grootsteden hebben erg gave party hostels. Waar je ook bent: je leert er veel leuke mensen kennen. Daar komen ongetwijfeld nog veel straffe verhalen uit voort!

roadtrip

Delen