Rustige activiteiten voor een mannen vrijgezellenfeest

samen spelletjes spelen vrijgezellenfeest

Een eindeloze stroom bier, strippers, gênante kostuums en stevige katers; het hoort allemaal bij een typisch vrijgezellenfeest. Maar om een geslaagde avond te garanderen, is het belangrijk dat je rekening houdt met de smaak van de vrijgezel. Is hij niet zo’n feestbeest? Dan ben je beter af met een rustiger feest. Dat rustig niet hetzelfde is als saai, bewijzen deze activiteiten: quizzen, pokeravond, goochelworkshop!

Ga quizzen

Quizzen is al jaren razend populair. Het is tegelijk een spannende wedstrijd, een gezellig samenzijn met vrienden én je steekt er heel wat van op. Als je vriend een echte bolleboos is, kunnen jullie een quiz organiseren op het vrijgezellenfeest. Dit zal heus niet saai worden.

Zo kan je een sportquiz houden. Dit is niet enkel een spel met enkele voetbalvraagjes. Je kan heel wat variatie in de vragen brengen: inschattingsvragen, beroemde quotes, uitbeeldvragen, beeldfragmenten,.. Laat het allemaal eens voorbijkomen! Om het extra spannend te maken kan je inspelen op de reactiesnelheid van je gasten: diegene met het meest rappe (juiste) antwoord wint!

Je kan de quiz ook een extra twist geven door een drankspelletje aan te koppelen. Telkens als iemand fout gokt, moet die persoon zijn drankje helemaal leeg drinken. Zo kan er toch nog een geweldig feest losbarsten, zonder dat je naar de discotheek hoeft te trekken.

quiz maken vrijgezellenfeest

Hou een pokeravond

Pokeren is serious business. Dagelijks zijn er grote internationale toernooien en winnen mensen miljoenen door hun kaarten juist te spelen. Dit spannend spel is ook heel leuk om te spelen op het vrijgezellenfeest. Je kan het spelen in de kroeg of zelf een zaal afhuren. Voorzie enkele sigaren en je krijgt de ideale, rokerige sfeer om het op te nemen tegen je vrienden.

Een goede pokerspeler is onvoorspelbaar en kan de anderen gemakkelijk op het verkeerde been zetten. Je hebt dus inzicht en een goede tactiek nodig om als winnaar uit de bus te komen. Maar als niet alle gasten vertrouwd zijn met pokeren is dit geen probleem. Dit spel is gemakkelijk te leren.
Je kiest zelf wat er op het spel staat: je kan spelen voor geld of voor iets anders (bv. drankbonnetjes). Wie heeft er de beste hand en bluft iedereen van tafel? Je ontdekt het hier!

poker avond man vrijgezellenfeest

Volg een goochelworkshop

De meeste mensen vinden hun trouwdag de meest magische dag uit hun leven. Maar dit betekent niet dat er geen magie mag zitten in het vrijgezellenfeest. Met een workshop goochelen zorg je ervoor dat ook dit feest vol verrassingen zit.

Tijdens deze workshop leer je allerlei indrukwekkende trucs van een meestergoochelaar. Je doet hiervoor beroep op je creativiteit, de teamwerking en je acteerprestaties. Een goede goochelaar verkoopt zijn act en weet de toeschouwer op het juiste moment af te leiden. Je gasten kunnen tijdens deze activiteit de entertainer binnenin loslaten!
Ook een leuk idee: jullie kunnen jullie nieuwe trucs op het trouwfeest bovenhalen en een heuse show geven.

goochelaar workshop vrijgezellenfeest

Delen