Sportief vrijgezellenfeest voor mannen

samen sporten mannen vrijgezellenfeest

De vrienden van de vrijgezel zijn weken op voorhand bezig om hem een onvergetelijk vrijgezellenfeest te bezorgen. Ze gaan op zoek naar leuk gezelschap, lekker eten en drinken en activiteiten die passen bij de interesses van het feestvarken. Als de vrijgezel een echte sportfanaat is, kan je met het feestgezelschap aan het sporten slaan. Maar er is weinig bijzonders aan een spelletje basketbal of bowling. Wij zetten daarom enkele activiteiten voor een sportief vrijgezellenfeest voor mannen op een rijtje:

Ga bubbelvoetbal spelen

Is de vrijgezel bezeten van voetbal? Dan kan het een leuk idee zijn om samen een balletje te trappen. Maar gewoon wat voetballen is vrij gewoontjes. Organiseer daarom een partijtje bubbel voetbal.

Bij dit spel wordt iedereen in een grote, opgeblazen plastic bal gestopt. De opzet is hetzelfde als traditionele voetbal: twee elftallen moeten de bal zoveel mogelijk in elkaars goal krijgen. Maar nu mogen ze de plastic bal gebruiken om hun tegenstander de andere kant van het veld op te beuken. Dankzij de plastic ballen is dit pijnloos en kan je elkaar ongestoord te lijf gaan.

Bubbelvoetbal combineert het spannende van een voetbalmatch met het plezier van elkaar omver te kegelen. Welk team vliegt er het meest door de lucht? Welk team wordt de winnaar? Je ontdekt het tijdens dit hilarisch uitje!

bubbelvoetbal vrijgezellenfeest

Organiseer je eigen Highland Games

Iedereen kent wel de befaamde Highland Games: tijdens dit toernooi gingen Schotse oermannen de strijd aan om te zien wie de sterkste was. Als er onder je vrienden enkele krachtpatsers zitten, is dit het ideale uitje voor tijdens het vrijgezellenfeest.

Deze spelen staan in het teken van teamwork. Jullie worden eerst in teams onderverdeeld en moeten dan op basis van kracht, samenspel, teamgeest en tactiek van de anderen te zien winnen. De competitiebeesten onder je gasten zullen zich dus helemaal kunnen uitleven.

Het toernooi bestaat uit verschillende disciplines. Zo zijn er o.a. spelletjes jutezak werpen, hamerslingeren, touwtrekken, boomstam werpen, kogelstoten en kopspijkersspel. Dit is goed voor uren spelplezier!

Je eigen Highland Games spelen is een onvergetelijke ervaring maar wel heel vermoeiend. Als je daarna nog de stad wil intrekken, voorzie je best eerst een rustpauze en stevige maaltijd.

highland games vrijgezellenfeest

Hou een meerkamp

Een andere sportieve activiteit die inspeelt op de groepssfeer is de meerkamp. Deze spelletjes zijn minder gebaseerd op oerkracht en meer op ongegeneerd plezier. Je kan zelf kiezen hoeveel je er speelt (Hou je een vijfkamp/zeskamp/tienkamp?). Hieronder een overzicht van enkele spelletjes:

  • Wereldbal: één deelnemer moet op een gigantische bal proberen balanceren terwijl de rest een parcours aflegt, als hij eraf valt moeten de anderen terug herbeginnen
  • Skilatten-race: het hele teams wordt aan 1 reuzenski vastgemaakt en moet zo een parcours proberen afleggen
  • Brancard race: in elk team legt iemand zich op de brancard. De anderen moeten deze zo rap mogelijk doorheen het (hobbelige) parcours proberen loodsen, zonder de passagier onderweg te verliezen

Al deze spelletjes vereisen best veel materiaal. Je doet daarom best beroep op een feestorganisatie hiervoor. Zij voorzien alles zodat jullie je volledig kunnen focussen op de overwinning.

brancard race spel vrijgezellenfeest

Photo credits Bubbelvoetbal to Ville de Victoriaville

Delen