Themarestaurants voor je vrijgezellenfeest

Op een vrijgezellenavond is een kroket uit de muur of een vreetpartij in de plaatselijke frituur toch maar wat te gewoon. Om je te helpen bij het zoeken naar een origineel restaurant tonen we enkele plaatsen waar je kan eten in thema. Je vrijgezellenfeest verdient het namelijk om op een speciale en leuke manier te schransen. Als je voor je vrijgezellenfeest een extreem diner wil, kan je eens kijken naar deze themarestaurants: van met je tafel bengelen op grote hoogte in Berlijn tot ziekenhuisbediening via slangetjes, van naakt dineren in New York tot obers met een opgeblazen condoom op hun hoofd: je merkt het, het is wat met de mensheid. Tijd voor wat smakelijkere en meer haalbare ideeën.

Verdacht eten

In navolging van Sherlock Holmes kan je samen met je vrienden een moord oplossen terwijl je eet. Professionele acteurs beantwoorden je vragen waardoor je steeds meer te weten komt. Terwijl je geniet van een glas rode wijn en een bloederige biefstuk kan je luidkeels ‘deductie!’ roepen als je denkt dat je het licht hebt gezien. Het is een originele en leuke manier om enkele uren spel en eten te combineren tot een onvergetelijk ervaring op een locatie naar keuze (Nederland, België, Frankrijk, Engeland). Dit themarestaurant rekent ruim vier uur om de moord(en) op te lossen en drie gangen en verschillende cocktails of andere drankjes naar binnen te spelen.

Terug naar de middeleeuwen

Ook in Brugge kan je tijdens je vrijgezellenfeest etentje genieten van verschillende gangen in een historisch kader. Je bevindt je plotsklaps in de huwelijksceremonie van Karel de Stoute en Margaretha van York. Denk niet dat je in een saaie geschiedenisles of een strip van Suske en Wiske bent beland. Deze teletijdmachine toont de leukere kanten van deze periode: een drinkgelag, narren, dansers, zwaardgevechten, steekspelen. Als je even de heksenverbranding buiten beschouwing laat, is dit een bijzonder leuke manier om je vol te stouwen en je dorst te laven naar hartenlust. Ja, je leest het goed: de drankjes zijn tijdens deze twee en een half uur durende show naar wens.

Dineren in het donker

Hier kan je tijdens je vrijgezellenfeest met bijna alle zintuigen genieten van je eten. Enkel het zicht ben je kwijt, wat vaak leidt tot grappige situaties zoals ongewenste aanrakingen, nog meer botsingen dan normaal en de constante vrees om je tafellaken op te eten. Er werken trouwens bijna enkel slechtzienden die zo ingezet worden om jullie dezelfde ervaring te geven. Vooral bier- of wijnproeverijen zijn nu erg leuk voor de dorstige vrijgezellen want nu kan je eens echt niet spieken.

Mask’ara

Een ander extravagant en origineel themarestaurant waarbij de veelheid aan kleuren meteen in het oog springt, is het Belgische Mask’ara. Je bent er dan getuige van een travestietenshow waarbij je tijdens het diner een grappige show opgevoerd ziet en natuurlijk veel mag drinken. Daarna kan je de hele nacht dansen in het kleurrijke decor samen met de plaatselijke brandweer die er zijn vaste stamkroeg van gemaakt heeft. Als het te heet wordt, blijft het dus zeker veilig.

themarestaurant2

Delen