Barbecue op je vrijgezellenfeest: hoe pak je het aan?

Barbecue vrijgezellenfeest

Heb je een leuke tuin, een barbecue en een passie voor hamburgers en steaks? Dan wil je vast wel een vrijgezellenfeest BBQ organiseren in je achtertuin! Nodig al je vrienden uit, zet een grote koelbox met vlees en drank opzij, hoop dat de zon schijnt en gooi je als hongerige wolven op het vlees!

Het geeft een authentiek gevoel, zo samen rond de barbecue toekijken hoe het vlees suddert en geroosterd wordt. Samen koken is leuk en het is fascinerend om de vlammen in de barbecue te zien oplichten door het gesmolten vet dat uit het vlees drupt. Als je barbecue leuk vindt, aarzel dan niet om het te organiseren tijdens je vrijgezellenfeestje.

Naast het simpel feit dat barbecue heel leuk en lekker is, kun je het ook combineren met tal van andere vrijgezellenactiviteiten. Zo kun je in de namiddag een schattenjacht doen of citygame, waarbij je je groep in teams opdeelt en een race tegen de klok aangaat. Je kunt ook een zeepkistenrace organiseren of een dagje strand doen met golfsurfen of strandzeilen. Daarna kun je de spannende namiddag welverdiend beklinken met een glas bubbels. Als onderdeel van een rijkgevulde dag is barbecue een geweldige afsluiter. Nadien kun je nog altijd gezamenlijk de stad in om het vrijgezellenfeest in de kroeg af te sluiten!

barbecue vrijgezellenfeest

Maak het nog meer geweldig!

Wist je dat je even lekkere pizza’s kan maken op een barbecue als vlees kan bakken? Je kunt dat doen als aanvulling op het vlees. Met een slice pizza én een heerlijke hamburger is het dubbel feest voor je maag! Als je hamburgers bakt, kun je ze trouwens lekker sappig houden door er een blokje ijs bovenop te leggen. Dat blokje smelt langzaam en houdt de burger vochtig, waardoor hij niet uitdroogt. Vergeet bij het barbecuën zeker ook geen lekkere frietjes te bakken, eventueel zelf vers geschild en voorgebakken, samen met een groentenbuffet en salades.

barbecue vrijgezellenfeest1

Laat de barbecue aan huis komen of volg een barbecue workshop

Voor wie geen culinair bloed in de aderen heeft stromen, bestaan er twee alternatieven. Je kan BBQ catering aan huis laten komen. Er bestaan heel wat catering services die alles voor je verzorgen: de kok, bediening, tot zelfs partytafels, een partytent, bestek en ook de drank als je wil. Er zijn tal van catering diensten met jaren ervaring die deze job voor je kunnen klaren, zoals Hip Catering die op heel wat plaatsen in het land leveren. Je hoeft zelfs de afwas niet meer zelf te doen!

Een tweede optie zijn leuke barbecue workshops waar je buiten leert koken met ingrediënten die je vooraf zelf moet gaan zoeken met de fiets, scooter of auto. De locaties waar je die ingrediënten moet vinden, maken deel uit van een zoektocht en zijn allemaal erg uniek. Zo moet je boter halen bij een melkboer, groenten bij de tuinderij, kip bij de biologische kippenkweker en kaas bij de schapenboerderij. Deze opdracht haalt het competitiebeest in jullie naar boven en doet je achteraf met zekerheid weten wat er op je bord ligt!

Daarna volgt de barbecue workshop zelf, die meestal plaatsvindt bij je thuis of ergens op de buiten. Eerst leg je de houtskool klaar en maak je het vuur aan. Daarna word je opgedeeld in teams. Ieder team krijgt dan een gerecht toegewezen en moet daarmee aan de slag. Op het einde worden al jullie creaties op tafel gezet, samen met genoeg wijn en borden om vol te scheppen. Smullen maar!

Delen