Vrijgezellenfeest idee: Cupcakes maken

cupcakes vrijgezellenfeest

Een vrijgezellenfeestje hoeft echt niet altijd bol te staan van kwajongensstreken, poetsen bakken en andere gekke spelletjes. Je kunt van het vrijgezellenfeest ook gewoon een gezellige namiddag maken waarin je quality time beleeft met je vrienden. Achteraf kun je natuurlijk nog altijd feestend het nachtleven intrekken. Een leuke activiteit om samen met je vrienden te organiseren, thuis of in een workshop, is cupcakes maken. Da’s niet alleen erg leuk en feestelijk, maar ook erg lekker!

Wat moet je voorzien?

Als je deze activiteit thuis wil organiseren, moet je om te beginnen over een grote keuken beschikken met een goede oven. Daarnaast kun je ook cupcakes bakken tijdens een workshop. Het voordeel van een workshop is dat je je niets hoeft aan te trekken van de voorbereiding, de ingrediënten en de nodige oveninstallatie.

Als je thuis cupcakes bakt, komt er meer voorbereiding bij kijken. Het belangrijkste is dat je alle ingrediënten en recepten om je cupcakes te maken zelf voorziet. Sommige cupcakes hebben twee verschillende deegrecepten – een voor de cupcakes zelf en een voor de topping. Voor een recept voor 12 cupcakes, met per cupcake 170 calorieën, zien de basisingrediënten er als volgt uit. Reken op een voorbereidingstijd van 15 minuten en een baktijd van 25 minuten op 180 graden.

  • 125 gram roomboter
  • 125 gram kristalsuiker
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 eetlepels melk
  • 2 eieren

Vergeet ook niet om te zorgen voor leuke decoraties voor je cupcakes! Zo zijn er verschillende suikertjes in allerlei vormpjes, zoals rode hartjes, gele bijtjes of vlindertjes. Je kunt ook werken met schuimpjes in allerlei kleurtjes en marsepein. Met eetbare letters kun je de naam van de vrijgezel vormen, en ook met de basisvormpjes kun je erg creatief zijn. Je kunt gerust eens afwijken van de ronde paddenstoelachtige vorm die de meeste cupcakes hebben, en gaan voor een originele bakvorm. In zo goed als elke vorm zijn cupcake vormpjes verkrijgbaar: er bestaan er zelfs om hoge hakken, reddingsboeien en Disneyfiguren mee te bakken!

cupcakes vrijgezellenfeest

Enkele tips

Voor je definitief aan de slag gaat, eerst nog de vijf beste tips om je cupcake-namiddag helemaal te doen slagen!

  1. Als je je handen wast, zoals je vaak zult doen als je met marsepein en chocolade werkt, droog je handen dan af met een theedoek. Een gewone handdoek laat pluisjes achter op je handen en die komen dan in de cupcakes terecht. Niet lekker!
  2. De meest gebruikte decoratieve ingrediënten bij cupcakes zijn fondant chocolade en marsepein.
  3. Om je cupcakes nog leuker te maken, kun je in de kern een zoete verrassing steken zoals wat jam of chocolade.
  4. Het geheim van een lekkere cupcake zit hem in de juiste afweging van de ingrediënten en het stevig mixen ervan.
  5. Laat je cupcakes lang genoeg afkoelen voordat je er je tanden in zet. Da’s niet gemakkelijk voor wie nu al honger heeft, maar de beloning zal zoet zijn!

Chocolade

Als je gekker bent op chocolade dan op cupcakes kun je een workshop chocolade maken volgen. Je kunt tijdens deze workshop in een echte chocolade-atelier leren hoe je je favoriete lekkernijen, zoals pralinégevulde eitjes of fondant postuurtjes, zelf kunt vullen en mouleren (in vormpjes gieten). Je wordt ingeleid in het geheimzinnig proces van chocolade maken, en je ontdekt hoe de meest bijzondere chocoladesoorten het daglicht zien. Door de professionele begeleiding sta je vaak versteld van tot welke creaties je allemaal zelf in staat bent! Bovendien is zo’n workshop super gezellig als vrijgezellenfeest met vrouwen. Als je dus zin hebt in een bijzondere cacao-ervaring, moet je niet twijfelen maar gewoon doen!

chocolade

 

Delen