Vrijgezellenfeest idee voor mannen: gaan duiken

Kan de bruidegom nog steeds in de ogen verdringen van zijn geliefde? Dan is een duikles misschien wel de perfecte activiteit voor het vrijgezellenfeest! Ga samen met de hele vriendenclub kopje onder en vier de laatste dag voor het huwelijk! Dan is de bruidegom al zeker een gewassen voor hij in het huwelijksbootje treedt!

Leren duiken voor dummies als vrijgezellenfeest

Neem badkleding en een handdoek mee en vertrek richting het zwembad waar je de duikles zal volgen. Eerst zal je wat uitleg krijgen over het duiken. Over hoe je lichaam zal reageren en hoe je moet ‘klaren’. Ook leer je hoe je gebarentaal kan spreken onder water. Vervolgens kan je elkaar helpen om de duikuitrusting aan te trekken. Bepakt met de fles zuurstof op je rug, je duikbril of je hoofd en je slippers aan je voeten, stap je in het ondiepe zwembad. Raap die goede moed maar al bijeen! In het zwembad volgen er een aantal oefeningen over de ademhaling en wat je moet doen in noodsituaties. Op die manier wen je langzaam aan het ademen door een apparaat en raak je vertrouwd met het duiken op zich. Wanneer de duikinstructeur er vertrouwen in heeft, ga je met z’n allen naar het diepe gedeelte van het zwembad. Daar kan je hetgeen je geleerd hebt in praktijk omzetten.

Na enkele uren zal je weer buiten staan en ben je een hele ervaring rijker. Wie weet is de aanstaande bruidegom wel zo enthousiast over het duiken dat er tijdens de huwelijksreis een vervolg aan deze les wordt gegeven! Zou de aanstaande bruid daar ook zo blij mee zijn?

duiken1

Schattenjacht onder water

Om het voor de vrijgezel in kwestie iets specialer te maken, kan je van de duikles een schattenjacht maken. Leg dingen die voor hem belangrijk zijn in het zwembad, die hij dan moet opduiken. Misschien is het wel leuk om enkele grappige foto’s te verstoppen waarvan de aanstaande bruidegom zou wensen dat iedereen die vergeten was. Dit levert zeker amusante momenten op! Neem dan zeker een camera mee die tegen water kan om dit vast te leggen. De foto’s onder water zullen namelijk de leukste zijn.

Ook kan je al een hint verstoppen voor wat er na de duikworkshop zal gebeuren. Leg er bijvoorbeeld een beha als je naar een striptease act zal gaan kijken. De beha zal natuurlijk wel erg nat worden!

Waar kan je een zwembad vinden waar je mag duiken?

Vaak vind je in de buurt van de zee sneller een zwembad waar je kan leren duiken dan op het platteland. Er zijn speciale zwembaden die in duiken gespecialiseerd zijn. Dit is natuurlijk wel handig aangezien het voor de meesten waarschijnlijk de eerste keer is! In gespecialiseerde baden heb je ook meer kans dat er genoeg wetsuits zijn die je kan huren en genoeg andere uitrusting. Meestal ben je op een vrijgezellenfeest toch met wat volk aangezien trouwen een groots gebeuren is.

Wat zal een duikles kosten?
Reken voor een duikles op 25 euro en voor een wetsuit op ongeveer 40 euro.

duiken2

Delen