Vrijgezellenfeest idee: workshop yoga

Nog even tot rust komen voor je in het huwelijksbootje stapt, kan alleen maar bevorderend werken voor de grote dag die in aantocht komt. Ga dus als vrijgezellenfeest een workshop yoga doen met alle vriendinnen. Je lichaam en je geest kunnen volledig ontspannen en de stress zal helemaal kunnen verdwijnen.

Yoga is meer dan bewegen

Yoga is een echte levenswijze, het is meer dan enkel bewegen. Yoga bestaat uit een aaneensluiting van verschillende oefeningen die van sessie tot sessie kunnen verschillen.

Hoe gaat een vrijgezellenfeest workshop yoga in zijn werk?

Als je binnengaat in de zaal waar je yoga zal beoefenen, moet je je eerst installeren. Dit houdt in dat je je matje klaarlegt met een handdoek daarop. Vervolgens zal de leraar of lerares van de workshop beginnen met een ‘back to earth’ oefening. Hierbij zal je je lichaam aarden en stretchen waardoor je meer gewaarwording krijgt over jezelf. Aansluitend volgt er een relaxoefening op de mat, waarbij al de delen van het lichaam overlopen worden. Hierdoor krijg je nog meer bewustwording over je lichaam. Dit neemt enkele minuten in beslag.

De zonnegroet voor vrijgezellen

Na de voorgaande introductie, zal de leraar of lerares je uitleggen hoe de zonnegroet in zijn werk gaat. Dit is een vaste opeenvolging van bewegingen. Eerst wordt het lichaam omhoog gestrekt om onmiddellijk terug naar beneden te plooien tot je handen de grond raken. Daarna wordt het rechterbeen naar achter gestrekt en meteen ook het linkerbeen erbij. Je staat dan in een plankbeweging. Het onderste deel van je lichaam raakt vervolgens de grond en neemt de cobra houding aan. Als volgende stap neem je de berghouding aan en plooi je je lichaam terug naar boven. De oefening is compleet als deze twee keer uitgevoerd wordt: de eerste keer begin je met je rechterkant en de twee keer met je linkerkant. Dit kan tot drie maal herhaald worden.

yoga1

Vrijgezellenfeest op de grond dankzij een workshop yoga

Ook zullen er tijdens een workshop yoga enkele grondoefeningen gedaan worden. Hierdoor worden de buik- en rugspieren geoefend. Deze oefeningen hebben veel weg van turnen, maar de nadruk ligt hier niet op de prestatie, maar op het bewust aanvoelen van het effect op je lichaam. Wat daarnaast zeker niet mag ontbreken zijn ademhalingsoefeningen. Dit is het meest meditatieve moment van de yoga sessie.

Wat heb je nodig voor een workshop yoga?

Als je een workshop yoga gaat doen, is het aangeraden om makkelijk zittende kledij te dragen. Een joggingsbroek is daarvoor perfect. Ook een losse t-shirt is gepast voor een yoga sessie.

Voor de rest moet je dus zeker een matje meebrengen. Op dit matje worden de yoga oefeningen uitgevoerd en daarna kan je erop relaxen. Op die manier hoef je niet op de koude grond te liggen. Daarnaast heb je een handdoek en één dekentje nodig. De handdoek kan je op je matje leggen zodat het liggen aangenamer aanvoelt, het dekentje kan je gebruiken bij de relaxering op het einde. Dankzij het dekentje kan je niet afkoelen.

yoga2

Delen