Je vrijgezellenfeest in een avonturenpark vieren

Avonturenpark voor vrijgezellenfeest

Als je avontuurlijk en competitief bent ingesteld, dan is een vrijgezellenfeestje in een avonturenpark zeker wat voor jou. Akkoord, je kunt gaan mountainbiken en onderweg picknicken, of gaan wandelen in de bossen, maar dat is bij lange niet zo spannend als van de deathride slieren of een gammele touwbrug doorkruisen zonder je evenwicht te verliezen! 

vrijgezellenfeest vrouw avonturenpark

Net zoals karting, lasergame of painball is een avonturenpark een geliefde bestemming voor vrijgezellenfeesten. Maar terwijl paintball en karting eerder de mannelijke vrijgezel bekoort, is een bomenparcours ook heel leuk voor zijn vrouwelijke evenknie die binnenkort in het huwelijksbootje treedt. Een avonturenpark is een bos waar allerlei touwconstructies in de bomen, en houten obstructies op de grond, je een hele namiddag plezier garanderen. Zoals Tarzan moet je met een touwladder omhoog klimmen naar een boomhut of platform, vanwaar een avontuurlijk parcours je meeneemt over touwbruggen, death rides en watervlotten. Onderweg kom je hinderhissen tegen zoals evenwichtsbalken over water, klimmuren en dieptesprongen.

Voorbereiding van het vrijgezellenfeest

Je moet tijdens een dagje avonturenpark gemakkelijke kleren dragen waarin je je comfortabel kan bewegen. Draag dus geen drieledig pak maar losse trainingskledij! Het personeel van het avonturenpark zal je voorzien van een beschermingsharnas, een koppelriem, katrol, halsterriem en handschoenen. Voor je begint, word je ook uitgebreid gebrieft en krijg je een aantal veiligheidsinstructies mee. Je hangt voortdurend vast aan een onontkoppelbare katrol.

vrijgezellenfeest vrouwen avonturenpark

Er kan je dus niets overkomen als je je evenwicht verliest terwijl je de touwbrug probeert over te steken! Het enige wat in zo’n geval gebeurt, is dat je valt… en wordt tegengehouden door je veiligheidsharnas. Dat is best wel eng, maar je zult er met de schrik vanaf komen. Wanneer een van je vrienden valt, is het trouwens een goed moment om je fototoestel even boven te halen. Wanneer hij of zij daar zo hulpeloos hangt te bengelen, en probeert terug houvast te zoeken aan de touwen, kun je foto’s maken waar je hem of haar later die dag op café mee kan confronteren!

Wat staat je zoal te wachten

Als je dacht dat het bij touwbruggen en waterparcours zal blijven, denk dan opnieuw! Een avonturenpark heeft veel activiteiten op de menu die je adrenalinepeil in een recordtempo de hoogte injaagt! Een bungeejump vanop 20 meter hoogte, of meer, staat je sowieso te wachten. Een spacejump staat ook op het programma. Daarbij wordt je met elastieken, die hoog in de bomen bevestigd zijn, de hoogte ingeschoten!

vrijgezellenfeest boomklimmer

De meeste parcours hebben een kleur, gaande van groen tot zwart. Rood staat voor een gemiddelde moeilijkheidsgraad terwijl zwart voor de echte durfals is. Daarbij hoort sowieso een deathride, schommelloopbrug en reuzenkabelbaan. Je moet ook regelmatig touwen beklimmen en een hindernis met beugels overwinnen. Het groen parcours is fysiek iets toegankelijker en heeft doorgaans een Tarzansprong, apenbrug, bobslee en kabelbaan op het programma. In elk zichzelf respecterend avonturenpark bestaat er ook een “sensatieparcours”, waarbij je helemaal géén beschermend harnas draagt… Hierbij moet je op tien meter boven de grond evenwichtsoefeningen doen en touwbruggen bewandelen. Als je valt, tuimel je tien meter naar beneden! Je wordt echter opgevangen door een groot net van tussen de 800 en 1000 vierkante meter. Net zoals in het circus!

Delen