Vrijgezellenfeest in Praag

De Gouden Stad van de honderd torens: dat kan al tellen als titel voor de Tsjechische hoofdstad. De meest indrukwekkende historische gebouwen worden afgewisseld met gezellige pleinen en nauwe straatjes vol met bars en restaurants waar je kan genieten van lekker eten en een cocktail of twee. Hieronder vertellen we je wat je zeker moet gezien hebben van Praag tijdens je vrijgezellenfeest.

De Karelsbrug is een van de bruggen die de twee stadsdelen van Praag verbinden. Het is een gotische brug van dik 600 jaar oud die onvermijdbaar is wanneer je deze stad bezoekt. Heiligenbeelden en andere religieuze taferelen sieren de brug en hadden vroeger de bedoeling om de mensen terug naar de kerk te lokken. Een legende vertelt dat je bij het koperen kruis een wens moet doen als je die vervuld wil zien. Zeker ’s avonds bij de geweldige belichting is dit een verplicht nummer. En je kan wensen om de meest epische avond of een onvergankelijke relatie begint: een beter souvenir zal je niet snel vinden, nietwaar?

Het oude stadsplein is nog steeds het centrum van de gehele stad Praag. Met een oppervlakte van 9.000 vierkante meter, de mooiste paleizen, het stadhuis, de Sint-Nicolaaskerk en de gezellige drukte is dat iets wat je moet gezien hebben. Probeer bijvoorbeeld mee te doen aan de voor jullie georganiseerde Praagse Pub Crawl waarbij je het eerste uur zoveel mag drinken als je wil en in alle volgende bars een gratis shot krijgt. Een concept dat ontegensprekelijk geniaal is omdat je zo ook de bars leert kennen die de inwoners zelf bezoeken.

Goed, eerst nog zoveel mogelijk cultuur opsnuiven aangezien je daar de volgende dag minder zin in zal hebben. Zo moet je ook de Praagse Burcht bezoeken: gelegen op een heuvel en het grootste burchtgebied ter wereld maken van dit een waanzinnig mooi plaatje. Ook de omgeving met alle pleinen, kerken en paleizen en de immer mooie Sint-Vituskathedraal zijn de moeite waard. Aan die kathedraal is 600 jaar gebouwd om haar gedetailleerde schoonheid te bereiken. Een koninklijke crypte, een oratorium, kroonjuwelen en een majestueus altaar: niet slecht maar dat mocht ook wel na 600 jaar, he? Sorry, flauw mopje.

praag1

Het dansende huis vind je dan weer in het nieuwe stadsgedeelte van Praag. Nieuw is relatief want eigenlijk bedoelt de Praagse bevolking er de delen buiten het oude gedeelte mee. Het dansende huis lijkt niet helemaal onverwacht op een dansend koppeltje. Hoe dat zich vertaalt in steen is vanzelfsprekend behoorlijk opvallend.

Als je Praag wilt ontdekken op een alternatieve manier, zonder enkel oog te hebben voor de grote toeristische trekpleisters kan je ook rekenen op een alom geprezen dienst: Prague Alternative Walking Tours. De gidsen zorgen er dan voor dat je het echte Praag door de lens van de bevolking leert kennen voor je alle lokale cocktails leert kennen. De dag nadien kan je nog struinen door de leuke winkeltjes om nog meer souvenirs mee te brengen voor je familie en vrienden. Er zijn talloze winkeltjes zoals de Manufaktura die de streekproducten of typische voorwerpen aanbieden. Voor je vriend hoef je niets mee te brengen: die krijgt al de onvergankelijke relatie die je bij de Karelsbrug hebt gewenst en is eigenlijk al even blij met een six-pack biertjes uit de winkel thuis.

prague1

Delen