Vrouwen vrijgezellenfeest in Barcelona: slechts twee uur vliegen voor een bruisend nachtleven

Barcelona! Je hoeft de naam van de stad maar uit te spreken en je voelt de warmte van de Spaanse zon al op je gezicht. Wij krijgen ook spontaan zin in sangria’s maar over ons alcoholprobleem zullen we het vandaag niet hebben. Wel over een schitterende stad in het noordoosten van Spanje: Barcelona is niet alleen een mooie vakantiebestemming maar ook een ideale locatie om je vrijgezellenfeest te houden. Waarom, lees je hier.

Barcelona ligt slechts een steenworp ver

Oké. Het Rijksmuseum in Amsterdam ligt zo’n 1500 kilometer van La Rambla in Barcelona, maar met het vliegtuig sta je er wel in iets meer dan twee uur! In en rond de stad liggen maar liefst drie luchthavens (El Prat, Reus en Girona). Goedkope reistickets voor de toekomstige bruid en haar vriendinnen zal je dus zeker vinden.

Barcelona heeft een bruisend nachtleven

Zoals je weet, leven de Spanjaarden in een heel ander ritme dan wij. Er is volgens ons maar een reden waarom ze de siësta uitgevonden hebben… de arme stakkerds zijn gewoon nog moe na een hele nacht feesten! De meeste bars in Barcelona sluiten namelijk pas om 2 à 3 uur ’s ochtends, terwijl clubs vaak nog enkele uren langer openblijven. Doorgaans kan je vanaf 20 uur een restaurant binnenstappen. Blijf dus gerust wat langer op het strand liggen en trek na een hapje tapas of paella meteen het nachtleven in! Hadden we ook al sangria’s en mojito’s vermeld?

De beste cafés vind je in het Gotisch Kwartier (Barrio Gótico). Om te dansen, moet je in de buurt van het Koninklijk Plein (Plaça Reial) of de Olympische Haven (Port Olímpic) zijn. Pas wel op, want dronken toeristen zijn de favoriete slachtoffers van pickpockets en vaak mag je als verklede groep niet binnen in bars en nachtclubs.

barcelona1

In Barcelona dansen de vrouwen…

… de flamenco, natuurlijk! Heb je zin om tijdens je vrijgezellenfeest uit te gaan maar wil je niet dronken in een nachtclub tussen een hoop zweterige mannenlijven belanden? Neem de toekomstige bruid en haar vriendinnen dan mee naar een flamencoavond waar Spaanse vrouwen je de meest traditionele dans van het land zullen tonen.

Zijn jullie helemaal gek van dansen zoals wij verzot zijn op Barcelona’s paella? Dan is het leuk om met z’n allen een flamenco-initiatie te volgen. Daar zal een danseres je de eerste passen leren zodat je het thuisfront kan wijsmaken dat er toch wat Spaans bloed door je aderen stroomt. Waar blijven die castagnetten?

flamenco

Barcelona heeft Messi

Hou je toch meer van voetballers dan van dansers? Dan moet je in Camp Nou zijn, de thuishaven van F.C. Barcelona. Tickets zijn vaak moeilijk te bemachtigen maar als de toekomstige bruid een liefhebber van het spelletje is (of van gespierde billen en sixpacks), is dit een echte must-do tijdens haar vrijgezellenfeest.

Delen