Vrijgezellenfeest idee: afternoon High Tea

Thee, cake en koekjes. Als dat je niet overtuigt weet ik het ook niet. Als onderdeel van je vrijgezellenfeestje of als bridal shower, alles gaat. Bovendien kan je ervoor of erna een andere activiteit plannen. Tennis of cricket, of een andere Engelse sport. Of iets anders, iets totaal niet-Engels, dat gaat ook.

Afternoon of High Tea?

Als we pietje precies mogen zijn, is er een verschil tussen Afternoon Tea en High Tea. Onder Afternoon Tea verstaan ze in Groot-Brittannië theekransjes en gegoede dames die samenkomen rond 16u. High Tea is later op de dag, rond 18u of 19u. Hier bedoelt men een uitgebreidere maaltijd voor arbeiders die pas later hebben gedaan met werken. Vaak wordt High Tea gebruikt in plaats van Afternoon Tea, waarschijnlijk omdat het duurder klinkt, maar van oorsprong is dit dus niet het geval.

thee

“A simple cup of tea is far from a simple matter”

Eigenlijk is het niet zo moeilijk hoor. Er zijn bovendien heel wat hotels of koffiebars die een Afternoon Tea aanbieden in de namiddag moest je het niet zelf willen organiseren. Heb je tijd en genoeg plaats dan kan je het ook zelf hosten. Wat je (traditioneel) moet voorzien zijn verschillende soorten thee, sandwiches, cupcakes en koekjes. Vergeet het nodige servies niet, leen desnoods een aantal porseleinen theesets, hoe authentieker hoe leuker.

De typische Engelse thee melanges dat worden voorzien zijn Prince of Wales, Earl Grey, Ceylon Breakfast, Queen Mary en Russian Caravan. Andere populaire smaken zijn Darjeeling, Jasmijn en Zwarte thee. Bekende theemerken zoals Lipton of Twinings verkopen ook pakjes met verschillende smaken thee bij elkaar. Tijdens het vrijgezellenfeestje kan je een theeproeverij organiseren, iedereen proeft de verschillende smaken en moet achteraf geblinddoekt raden welke thee het is.

In een typische Afternoon Tea zal je sandwiches, cupcakes en koekjes vinden. Voor de gezelligheid kan je als onderdeel van het vrijgezellenfeestje ook een workshop cupcakes of koekjes bakken organiseren. Meestal vindt een organisatie het helemaal niet erg om dit op een locatie naar keuze te doen.

Sandwiches met komkommer of zalm, waterkers, peper en citroensap komen het vaakst voor. Andere aanwezige hartige gerechten zijn vispastei, ham en eieren. Scones zijn kleine broodjes en kunnen hartig of zoet zijn. Een Victoria sponge of Victoria sandwich, is een andere Britse klassieker met in het midden (aardbeien)jam. Battenberg cake is een lichte sponge cake en oorspronkelijk Duits. Dundee cake en andere fruit cakes zijn nog zoetigheden dat je kan serveren. Zet je beste beentje voor en probeer de recepten van de BBC.

sandwiches

That certainly is my cup of tea

Als je een cadeau wil geven aan de toekomstige bruid dat binnen het thema past, kan je een porseleinen theeset geven, speciale theekruiden en theefilters. Keuze genoeg.

Voor de aankleding van je theefeestje zijn pastelkleuren een must: bordjes, servetten, naamkaartjes, ballonnen en andere in licht roze, zacht geel en babyblauw. Voorzie voor een authentiek effect etagères voor al de etenswaren.

Een tip: voorzie een kom en blanco papiertjes, elke bachelorette kan dan haar beste advies voor een goede relatie op het briefje schrijven. Vervolgens kan de toekomstige bruid raden van wie welk advies afkomstig is.

Nog een laatste tip: als je de uitnodigingen maakt, geef ze dan een Britse toets. Of kom origineel uit de hoek zoals deze.

Enjoy ladies!

Delen