Vrijgezellenfeest idee: creatief met dozen

Annie M.G. Schmidt schreef het al: ‘ ik zou je het liefst in een doosje willen doen’. Deze tekst sluit perfect aan bij de workshop creatief dozen maken. Klopt het niet dat je hetgeen wat je het dierbaarst is veilig wilt opbergen zo dat je het niet kan kwijtraken? Ja natuurlijk! Doe daarom voor je vrijgezellenfeest een workshop dozen bekleden om al de belangrijkste herinneringen van het huwelijk te kunnen opbergen en dit op een persoonlijke manier! Wat je zelf doet, doe je natuurlijk beter! Zo is het meteen naar je eigen zin.

What’s in the box?

Wat kan je opbergen in deze veelbetekenende doos? Het is de bedoeling dat de doos niet zomaar een doos is maar dat ze al je dierbare herinneringen zal bevatten. Hier ben je natuurlijk volledig vrij in! Zorg bijvoorbeeld dat je het fotoboek van je huwelijk, het receptieboek, de pen waarmee de trouwakte werd ondertekend en ook de speeches en liedjes van de huwelijksgasten in de doos kan opbergen. Dit zijn natuurlijk maar typische voorbeelden, vooral wat je zelf waardevol vindt, moet een plaatsje krijgen in de doos! Het wordt een doos die je op een plaats kan zetten waar je veel komt, zodat je er nog vaak in kan rondsnuffelen en leuke herinneringen kan ophalen.

dozen

Vrijgezellenfeest workshoppen

Samen met je vriendinnen ga je aan de slag met karton, boekbinderslint, lijm, papier en stof om een prachtige doos te kunnen maken en een even prachtige inhoud.

Je kan de workshop creatief met dozen gemakkelijk thuis laten plaats vinden, maar ook kan je iemand contacteren om je te helpen zodat het geheel professioneler aangepakt wordt. Om iemand professioneel in te huren, moet je gewoon even de term ‘workshop dozen bekleden’ intypen op het internet en je zal zo een Crea Bea vinden die jou wel wilt helpen.

In het geval dat je toch thuis aan de slag gaat, zal je wel nog wat inkopen moeten doen. Ga naar de winkel en koop een (saai) fotoalbum, een kartonnen pennendoos, een receptieboek, een inschuifmapje van karton en een grote gladde doos waar alles makkelijk inpast. Vergeet zeker niet ook de lijm, het stof en het papier dat je mooi vindt aan te kopen! Anders kan je natuurlijks niets beginnen en het blijft ook de bedoeling om het een persoonlijk geheel te maken.

Lijkt het je toch een hele opgave om een dergelijke doos te maken en weet je niet zo goed waar te beginnen? Koop dan een boekje met uitleg of haal er eentje in de bibliotheek. Volg dan de handleiding uit het boekje en steel er ook maar wat ideetjes uit. Zo zal het al meteen vele vlotter verlopen!

Een huwelijksdoos maken is een heel secuur werk, maar het is zeker de moeite waard! Je houdt er namelijk een mooie doos aan over voor het bruidspaar met alle dierbaarste herinneringen. Als je nog eens op bezoek gaat bij het bruidspaar kan je het telkens terug bewonderen! Wat leuk dat jullie dit helemaal samen maakten! Een uniek stuk om nooit te vergeten, zowel het maken ervan net als het doel waarvoor het gemaakt werd!

doos1

Delen