Vrijgezellenfeest idee: een themadiner

Bij een vrijgezellenfeestje hoort sowieso een diner, en dan kan je beter origineel uit de hoek komen!

Een moorddiner op je vrijgezellenfeest

Iemand wordt voor het diner of tijdens vermoord. En jullie moeten erachter komen wie het gedaan heeft. Spannend! Er zijn verschillende opties. De prijs kan dan ook variëren van 30 tot 150 euro.

Op locatie of bij je thuis kunnen acteurs het hele scenario spelen tussen de gerechten door. De gasten aan tafel moeten dan de dader samen proberen achterhalen. Wat misschien leuker is, is dat je zelf een personage speelt!

Er zijn organisaties die kits met een verhaal verkopen die passen voor je groep. Grote groepen kunnen vaak genieten van een afprijzing. In deze kit zit het scenario en de uitnodigingen voor de gasten van het vrijgezellenfeest. Iedereen is dan een verdachte en moet de groep overtuigen dat zij het niet zijn. Een beetje zoals Cluedo, maar dan in het echt! Spanning verzekerd op je vrijgezellenfeest.

Bij de uitnodiging krijgt elke gast een beschrijving van zijn personage, de achtergrond informatie, kostuum instructies en zijn persoonlijke clues. Probeer je gasten warm te maken om echt werk te maken van hun kostuum, hoe authentieker, hoe leuker!

Heeft de bruid of bruidegom to be een specifieke voorkeur voor een misdaadserie zoals C.S.I. of Baantjer? Misschien zijn er kits in dat thema, informeer ernaar als je een kit bestelt.

Als je het je kan permitteren, kan je een locatie afhuren. Een kasteel of een abdij maakt het dat tikkeltje mysterieuzer… Ook op restaurant kan de moord plaatsvinden, laat dit wel aan de eigenaars weten. Restaurants of traiteurs bieden voor vrijgezellenfeesten soms op aanvraag een ‘bloederig’ menu aan, met bloody mary’s, tomatensaus en rode vruchtencoulis. Kan een leuk detail zijn!

kasteel

Andere leuke thema’s voor je vrijgezellenfeest

Deze kunnen steeds gecombineerd worden met een moorddiner, het is maar een tip! Kijkt de bruid liever naar tv-series als Downtown Abbey of is ze verzot van The Great Gatsby? Dan is een belle époque thema een aanrader! Voor een Mad Men thema heb je vooral muziek uit de jaren zestig nodig, misschien leuk om te combineren met een whiskyproeverij eerder op de vrijgezellenavond.

Met een Marokkaans thema kan je je helemaal laten gaan voor je vrijgezellendag. Haal die tajine uit je kast en bereid heerlijke couscous. Als dessert serveer je muntthee en gebakjes. In de achtergrond staat er Marokkaanse muziek op.

Wil je het écht all out gaan, dan kan je een lage tafel lenen en kussens met een Marokkaans motief. Tip: huur buikdanseressen in voor een mini-optreden! Achteraf kan er eventueel zelfs een korte workshop gegeven worden. Doe dit best aan het begin van de vrijgezellenavond, een volle maag en buikbewegingen zijn niet de beste combinatie.

Een allerlaatste tip: laat de uitnodigingen overeenkomen met het thema, zo worden de gasten al warm gemaakt, hopelijk ben jij dat nu ook.

tajine

Photo credits to Sippanont Samchai (Bestek), Danny Englander (Kasteel)

Delen