Vrijgezellenfeest idee: op kroegentocht

Simpel, maar daarom niet minder leuk! Ben je een vrijgezellenfeestje aan het plannen en heb je niet meer zoveel tijd? Een kroegentocht organiseren is redelijk snel gebeurd en je kan het zo origineel maken als je zelf wil.

Waar op kroegentocht gaan op je vrijgezellenfeest?

In welke stad ga je je kroegentocht houden? Binnen- of buitenland? Heeft de bruidegom een voorkeur voor zware of speciale bieren, dan kan je het best kijken waar ze die het meest aanbieden. Brussel of Dublin zijn in dat geval aanraders indien het budget van het vrijgezellenfeest het toelaat.

Om te zorgen dat niet te veel mensen sober moeten blijven, kan je best op voorhand een beperkt aantal Bobs aanduiden om het vervoer tijdens het vrijgezellenfeest voor hun rekening te nemen. Een taxi op het einde van de avond is ook een optie, sla voor de zekerheid een aantal nummers van taxibedrijven op in je mobiel.

kroegen

Prijskaartje van je kroegentocht

Een kroegentocht is zo duur als je het zelf maakt, een tip: leg in het begin van de avond geld samen. Zo worden er geen aparte groepjes gevormd die elkaar trakteren én zorg je ervoor dat de bruidegom niets moet betalen.

Vrouwen en verkleedpartijen

Om er een memorabele avond van te maken is het misschien wel leuk om allemaal verkleed te gaan in een bepaald thema en er de gepaste vrijgezellenfeest accessoires bij te zoeken. Dragqueen is een gewaagde optie, superhelden, nerds of Vikings zijn andere voorbeelden. Je hoeft niet all the way te gaan, een pruik, snorren of valse tanden zorgen ook al voor de nodige hilariteit. Een pluspunt aan verkleden is dat het een ware chick magnet is, vrouwen vallen op mannen met humor en als je verkleed bent is dit vanzelfsprekend.

Over aandacht van vrouwen gesproken, tijdens een vrijgezellenfeest kroegentocht kan de vrijgezel verschillende opdrachten krijgen. Een leuke is dress the woman. De bedoeling is dat je een opblaaspop aan de hand van de toekomstige bruidegom vastbindt. Hij moet dan de verschillende aanwezige vrouwen in de kroeg overtuigen om een kledingstuk af te geven om de pop aan te kleden. International Bachelors is ook een spel dat heel de avond kan duren. Elke gast kiest een land en moet tijdens de vrijgezellenfeest kroegentocht in dat accent praten. De bachelors moeten de aanwezige vrouwen overtuigen van hun nieuw land van herkomst.De persoon die de meeste meisjes voor zich kan winnen krijgt dan een extra shotje of biertje.

candy

Met de I want candy opdracht heb je een excuus om de vrouwen wat dichterbij te laten komen. Elke vrijgezel krijgt aan het begin van de vrijgezellenavond een snoepketting, en moet de snoepjes door verschillende meisjes eruit laten knabbelen. Tip: maak het extra moeilijk voor de bruidegom, meisjes moeten hem trakteren als ze het snoep eraf willen bijten.

Nog een aanrader is een speurtocht op je vrijgezellenfeest. Zorg ervoor dat er teams gemaakt kunnen worden van minimum 4 personen. Maak op voorhand een lijst met verschillende opdrachten bv. met twee meisjes dansen, een body shot, dansen op de bar, … Deze moeten de verschillende teams dan vervullen en foto’s van nemen als bewijs.

Nog een laatste tip: zorg dat de bruidegom herkenbaar is door een speciale kroon of dergelijke. Zo gaat hij zeker met alle aandacht van voorbijgangers lopen. Het is ten slotte zijn avond!

Photo credit to Quinn Dombrowski (Bier)

Delen