Vrijgezellenfeest idee: workshop bruidstaart maken

Het aansnijden en het eten van de bruidstaart is een heel belangrijk moment op de huwelijksdag. Het is handig als je op voorhand de taart al eens kan zien en kan proeven zodat je zeker bent dat het naar jouw smaak is. Zo vermijd je een gênant moment op het trouwfeest zelf. Dit is natuurlijk niet evident, om niet te zeggen dat het bijna onmogelijk is. Een leuk alternatief om zeker te zijn dat de bruidstaart volledig naar jouw zin is, is de bruidstaart zelf bakken als vrijgezellenfeest! Dankzij een workshop taarten bakken zal de taart precies zijn zoals je zelf wilt!

1. In alle smaken en kleuren

Wil je een taart met traditionele chipolatavulling of misschien wel met een binnenkant van chocolade? Compleet met roosjes gemaakt uit marsepein en roze topping? Dit kan allemaal bij een workshop taartenbakken. Alles is mogelijk en je kan taarten maken in alle smaken en kleuren. Het is echt de bedoeling om je persoonlijke touch toe te voegen. Alle aanwezigen op het huwelijksfeest zullen kunnen proeven dat de taart met heel veel liefde is gemaakt. Hou in gedachten dat liefde natuurlijk door de maag gaat!

Veel leuke ideetjes bieden zich aan en je kan een eigen bruidstaart maken die niet echt voor de hand liggend is. Zo kom je nog eens origineel uit de hoek ook! Denk hierbij bijvoorbeeld aan bruidspetitfourtjes. Deze cupcakes zijn heel charmant en origineel! Je kan ze stapelen op een speciale cupcake houder zodat het een schitterend geheel wordt. Iedereen zal er meteen van willen smullen! Het leuke hieraan is dat je kan variëren in smaken en dat er voor iedereen wat wils aanwezig zal zijn! Hierbij kan je de traditionele taartaansnijding natuurlijk niet doen.

Leef je helemaal uit met de versiering van de taart! Je kan veel verder gaan dan marsepeinen roosjes. Je kan bijvoorbeeld ‘boeketten’ van lelies, mimosa en wat je ook maar mooi vindt, maken. Hierbij zal je dan gebruik maken van suikerwerk, omdat de techniek veel delicater is. Ontdek de artiest in jezelf en ontdek ook de creativiteit van je vriendinnen. Samen maken jullie dé perfecte bruidstaart!

wedding-cake-e1434544252300

2. Bakkerij of thuis?

Een workshop taartenbakken organiseren is heel gemakkelijk. Verschillende banketbakkerijen kunnen deze workshop verzorgen. Als je even op het internet zoekt met de zoekterm ‘workshop taarten bakken’ , dan heb je het meteen gevonden. Ook kan je de Gouden Gids er even bijnemen en een aantal banketbakkerijen bellen. Ze zullen ervoor staan te springen om samen met jou de perfecte taart te maken! Sommige workshops leggen de nadruk op het versieren van taarten en anderen verzorgen het geheel.

Uiteraard kan je ook thuis aan de slag gaan. Wapen je met een goed taartenkookboek en nodig al jouw vriendinnen uit! Koop de ingrediënten en versieringen op voorhand en verdeel de rollen. Dit is dan misschien minder professioneel, maar zeker niet minder gezellig! Haal er zeker ook een flesje cava bij om achteraf nog wat te genieten. Maar let op, drink niet tijdens het bakken of de taart zal dit misschien mogen bekopen!

Cake-workshop-e1434544089248

Photo credits to Ayca Wilson (cupcakes), Kimberly Vardeman (wedding cake), Claudia Castañeda (workshop)

Delen