Vrijgezellenfeest idee: workshop buikdansen

Als vrijgezellenfeest kan je zowel een muurbloempje als een dansfreak verrassen met een workshop dansen. Het is heel leuk om een bijzondere workshop dansen te volgen en er een echte pro in te worden. De tango is verleidelijk, de salsa sensueel en de linedance zal jou zeker aan het lachen doen brengen. Wat dacht je dan van buikdansen? Hierbij kan je je billen en al de rest eens lekker losschudden en het grammetje vet dat je misschien te veel hebt, zal alleen maar in jouw voordeel spelen! De bruid moet immers toch een beentje voor hebben nu ze in het huwelijksbootje stapt? Ze kan de nieuwe skills misschien zelfs gebruiken voor een alternatieve openingsdans! Tijd om samen met de vriendinnen je lichaam te bewegen, de heupen los te gooien en het ritme volledig te voelen.

Eenvoudige choreografie als start bij een workshop buikdansen

Een workshop buikdansen begint meestal met een warming-up. Als deze eerste stap voorbij is, wordt er vaak gekeken naar de basishouding en de –bewegingen. Je zal meteen merken dat dit al moeilijker is dan je had gedacht. Het echte werk begint eigenlijk pas vanaf nu! Na de initiatie zal je een dans doen met een eenvoudige choreografie! Het zal heel leuk zijn als jullie het allemaal samen kunnen doen! Jullie zullen er ongetwijfeld heel wat kunnen aflachen! Neem je fototoestel zeker mee en vergeet niet om wat leuke kiekjes te nemen, zodat je altijd terug kan denken aan deze leuke buikdans workshop.

Verbrand maar calorieën!

Buikdansen is heel goed voor de lijn. Je kan er in een paar uur heel wat calorieën mee verbranden! Je wil natuurlijk dat de aanstaande bruid perfect in haar trouwjurk zal passen, dus dit is een extra stimulans om voor een workshop buikdansen te kiezen!

Vrijgezellenfeest met blote buiken

Bij een workshop buikdansen is het handig om loszittende kleding te dragen. Stretchkleren of wijde rokken zijn hier bijvoorbeeld perfect voor! De typische heupsjaals die buikdanseressen dragen, zal je waarschijnlijk op de plaats van de workshop mogen lenen. En natuurlijk kan je voor een blote buik gaan als je je echt wilt inleven in deze dans! Dit is niet verplicht, dus als je je er niet comfortabel bij voelt, hoef je je buik niet te tonen. Maar met vriendinnen onder elkaar kan het zeker een extra dimensie geven als iedereen het doet! Zo zit je meteen in de sfeer en kan je je extra hard laten gaan!

Place to be voor een workshop buikdansen

Voor een buikdansles kan je onder andere terecht bij dansscholen of culturele centra. Als je even op het internet de term ‘workshop buikdansles’ intypt, zal je meteen plaatsen vinden waar je terecht kan! In een zaal waar je je eigen danstalent kan bewonderen in grote spiegels, zal je de kneepjes van het vak aangeleerd krijgen. Je zal ontvangen worden door een echte professional, waardoor je je meteen op je gemak kan voelen. Zet je maar al schrap om samen met je vriendinnen een fantastisch moment te beleven op je vrijgezellenfeest!

buikdansen

Delen