Vrijgezellenfeest idee: workshop kettingen maken

Vrouwen kan je heel goed vergelijken met eksters. Alle glimmertjes, kraaltjes en frutseltjes lijken heel interessant voor hen! Natuurlijk geldt dit niet voor alle vrouwen, maar als de aanstaande bruid er wel van houdt, is dit zeker een vrijgezellenfeest naar haar hart: een workshop kettingen maken. En dan hebben we het niet over de typische gouden of zilveren kettingen, maar over kettingen gemaakt uit kralen.

Dozijnen kralenwinkeltjes voor jouw vrijgezellenfeest

In de meeste grote steden zijn er heel wat winkeltjes te vinden die tot de nok toe volstaan met rekken en potten met heel wat verschillende kralen. In alle kleuren van de regenboog is er wel iets te vinden. Ga er eens rondsnuffelen en verzamel alle kraaltjes die jij mooi vindt.

In de meeste winkeltjes staan er bakjes, zodat je de kralen gemakkelijker kan verzamelen. Sommige winkels hebben ook plankjes, die veel handiger zijn. Deze plankjes zijn meestal rechthoekig van vorm en er zijn kuiltjes in gemaakt in de vorm van een ketting. In elk kuiltje kan je dan een kraaltje leggen, zodat je ziet hoe de ketting er zal gaan uit zien.

kralen

Modelkettingen maken

Kettingen kan je maken naar je eigen zin en smaak, maar ook kan je een handleiding volgen. In de kralenwinkeltjes kan je vaak boekjes kopen waarin alle uitleg staat. Ook in de bib zijn er boeken te vinden met heel wat ideetjes. Spreek samen met je vriendinnen af bij een kralenwinkel om de nodige spullen aan te kopen en trek daarna naar een plaats waar je in alle rust kan werken. Zet een theetje op of haal een flesje cava uit de ijskast, en het vrijgezellenfeest zal al meteen heel gezellig zijn.

Als de ketting van de aanstaande bruid goed gelukt is, kan ze deze meteen dragen op haar huwelijksdag! Misschien is het een goed idee om wat advies te vragen en de avondjurk mee te nemen naar de kralenwinkel? Meestal krijg je daar te maken met professionals en ze zullen je meteen op de goede weg kunnen helpen.

Vrijgezellenfeesten met een workshop kettingen maken

In de winkels waar je de kralen koopt, is er soms ook een ruimte voorzien waar je kettingen ter plaatse kan maken. Hierbij krijg je dan hulp waar het nodig is. Vaak zal je wel wat hulp kunnen gebruiken met het aan elkaar zetten van de sluitingen. Het leuke aan een dergelijke workshop is dat iedereen haar eigen ketting kan maken, want dankzij de hulp kan je de gekste creaties in elkaar steken. Zo heb je allemaal een blijvende herinnering aan het vrijgezellenuitje!

Vaak krijg je bij een workshop kettingen maken ook iets aangeboden om te drinken. Meestal geen alcoholische drankjes, maar daar kan je na de workshop nog verandering in brengen.

Om de workshop vast te leggen, kan je gewoon eens langsgaan in een winkeltje en vragen of je een reservatie kan maken. Je moet dan wel al een idee hebben van met hoeveel je zal zijn. Vaak zullen er extra kosten worden aangerekend bovenop de kralen zelf, maar dit is het wel waard. Ook kan je via internet of de telefoon iets vastleggen.

Delen