Wat mag de vrijgezel weten op voorhand?

Wat de vrijgezel mag weten op voorhand verschilt van land tot land en kent dus een waaier aan gebruiken. Zo is het in Zweden niet abnormaal om de vrijgezel niet eens te vertellen wanneer het vrijgezellenfeest zal plaatsvinden. Gelukkig is dat hier nogal anders: als je dan net een rustig weekend hebt gepland na een drukke werkweek zou je wel eens bedrogen kunnen uitkomen. Om wat duidelijkheid te scheppen, volgt een lijstje met tips over welke informatie je geeft en wat je beter nog even geheim houdt.

Wanneer

Natuurlijk is het erg handig als de vrijgezel zelf weet wanneer het weekend of de avond plaatsvindt. Dan kan hij of zij tijdig plannen om verlof aan te vragen en zo de agenda vrijhouden. Wanneer je als vriend erg duidelijk weet hoe de meeste weekends van de vrijgezel in elkaar zitten en je kan informatie en medewerking krijgen van de partner kan je het wel geheimhouden. Dan moet je op voorhand goed alles plannen met alle uitgenodigden en iedereen beletten de mond voorbij te praten. Het kan natuurlijk een leuk extraatje zijn om de vrijgezel te ontvoeren op een onverwacht moment om de verrassing nog groter te maken. Veel hangt af van wat je plant en hoe graag de vrijgezel verrast wordt. Als hij dus een drukke agenda heeft, is alvast zeggen wanneer het feest plaatsvindt een goed idee.

agenda

Wat

Het is altijd een goed idee om een beetje te overleggen met de vrijgezel zelf om te weten wat hij graag doet en wat hij liever vermijdt tijdens het vrijgezellenfeest. Alle activiteiten op voorhand weten is ook maar saai; daarom maak je het best een mix van activiteiten die de vrijgezel zelf kiest en activiteiten die een totale verrassing zijn. Denk goed na over bij welke activiteiten je meer informatie geeft en waarmee je liever wacht tot de avond zelf. Een paar geheimzinnige tips geven op voorhand maakt alles nog veel leuker: zo kan de vrijgezel (en eventueel de groep vrienden) raden wat er te gebeuren staat en harder uitkijken en toeleven naar het vrijgezellenfeest.

Waar

Het is te zien wat je wil doen maar vertellen waar je het vrijgezellenfeest hebt gepland is meestal niet nodig. De verrassing is des te groter als de vrijgezel aankomt bij een of andere bar, thuis bij een vriend of op de locatie van de activiteit. Als je naar een ander land trekt, is het toch wel slim om op z’n minst te zeggen welke documenten en type kleren hij moet meenemen. En misschien eens nagaan of de vrijgezel in dat land nog welkom is. Alhoewel iedereen vast pas na dit weekend een toegangsverbod zal hebben en daardoor later altijd een ommetje moet maken als je op reis gaat met je gezin.

paspoort

Wie

Kies je voor een kleine of een grote vriendenkring? Dat vraag je misschien ook beter eens aan de vrijgezel zelf. Als je echt een grote groep vrienden hebt en je bent onzeker over sommige vrienden met wie de vrijgezel misschien minder goed overeen komt, dan is de veiligste optie om er gewoon naar te vragen. Tenslotte draait alles rond de vrijgezel en nog eens schaamteloos plezier maken met de personen die hij of zij het liefst rond zich schaart.

Delen