Wat zullen we drinken? Een vrijgezellenfeest in vijf shots

Wie een onvergetelijk vrijgezellenfeest wil, kan alvast rekenen op uitzonderlijke vrienden. Om het nog een niveau hoger te tillen, heb je nood aan een verhaal. De rode draad? De fotograaf van dienst neemt vijf shots van de vrijgezel met – jawel – vijf legendarische shots. Om iedereen van de sokken te blazen, is de aloude whisky-cola maar te pover. Daarom hebben wij ons opgeofferd om het veldwerk alvast op ons te nemen…

Shot 1: De wodkameloen

De wodkameloen is doodeenvoudig: een dag op voorhand boort de grootste luiwammes van de groep een meloen en een wodkafles aan. Als je de fles dan omgekeerd in het gat plaatst – aangebrande moppen zijn toch al onvermijdelijk tijdens vrijgezellenfeesten – krijg je een frisse en smakelijke variant op de traditionele shots-in-glazen. Oké, dan heb je wel de wodkameloen, maar dan moet er een even originele foto van gemaakt worden. Misschien moet de vrijgezel de wodkafles imiteren en zijn stukje meloen ondersteboven opeten?

Shot 2: De Alien Brain Hemorrhage

Een stuk minder smakelijk van uitzicht is de Alien Brain Hemorrhage (vertaald: hersenbloeding van een buitenaards wezen). Baileys, Schnaps en grenadine vormen de basis van dit vieze goedje; afwerken kan nog met Blue Curaçao om dit shotje helemaal buitenaards te maken. Voor de foto is een hersenbloeding natuurlijk al te drastisch. Een gek hoofddeksel om het brein te beschermen voor de rest van de avond is een veiligere en lachwekkendere optie. Sorry, vrijgezel!

Shot 3: De Rainbow

Er zijn al wat kleuren gepasseerd maar er kunnen er nog altijd een pak bij op je vrijgezellenfeest. De wittebroodsweken kunnen nog even wachten: nu is een regenboog meer op zijn plaats. Opnieuw grenadine en Blue Curaçao maar deze keer ook sinaasappelsap, wodka en Sweet & Sour (suikerstroop met citroensap). De bedoeling is om uit één pitcher in één beweging de volledige regenboog te vormen. Als het mislukt, kan je iemand anders altijd eens laten proberen. De foto moet vanzelfsprekend erg kleurrijk zijn… Alle kleuren die niet op de foto staan, worden aan de vrijgezel geschonken?

rainbow-shots-e1434552915859

Shot 4: De Shark Attack

De Shark Attack is er een voor de liefhebbers van Jaws. Tequila, Blue Curaçao, grenadine en wodka met kersensmaak leveren dit bloedmooi shotje op. Als je het omgekeerde shotglaasje opheft, ontstaat er een wolk van bloed. Erg spectaculair en gemakkelijk om te maken: het ideale drankje voor een vrijgezellenfeestje. Hopelijk blijft de vrijgezel ervan gespaard door bijvoorbeeld zijn beste zwemvliezen aan te trekken voor de foto.

Shot 5: De Sourtoe

De laatste is er een om duimen en euh… tenen van af te likken. In Canada bestaat er een club van mannen en vrouwen met een wel erg sterke maag: ze drinken een drankje naar keuze met supplement geamputeerde teen voor slechts vijf dollar. Als het jou lukt, krijg je een eervolle vermelding in een logboek, een certificaat en vermoedelijk een eeuwige afkeer van het door jou gekozen drankje. O ja, je moet dus enkel nog een teendonor zien te vinden. De opdracht voor de foto laat ik net als het drankje liever aan jullie over. Smakelijk en succes!

Photo credits to Fermin R.F. (shots), eskimo_jo (rainbow shots)

Delen